Et stigende fokus på klima, sundhed og kødfrie dage får Madkastellet - en af de største aktører på den danske madscene - til at lade kød spille en birolle i ny kantinesatsning og reducere forbruget markant. Belinda Herbst, der senest kommer fra Meyers Contract Catering A/S, er hyret til at stå i spidsen for opgaven.

”For os har grøntsager altid været det, der definerer måltidet,” siger Rasmus Pors, stifter og partner i Madkastellet, der nu lancerer fleksitarkantiner. Han fortsætter:

”Vi arbejder innovativt med alt fra planteriget og fremtidens råvarer som fx tang, hvilket giver uanede muligheder for at lege med smag, karakter og udtryk. Og så serverer vi mindre, men bedre kød. Det tager vi med os i vores nye kantiner, hvor målet er at reducere kødforbruget med minimum 50 pct. ved at tilbyde flere super lækre, grønne retter. Det er sund fornuft både for dem, der skal spise det og for vores klode.”

Madkastellet vurderer, at markedet er klar til et fleksitarkoncept. For selvom kød stadig dominerer buffeterne i de fleste danske virksomheder, og danskerne tenderer verdensrekord i kødspisning, viser en ny undersøgelse gennemført af Coop, at 50 pct. af danskerne ønsker at spise mindre kød. Og hver femte unge er fleksitar, dvs., at de lever overvejende vegetarisk.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Madens Folkemøde vælger ny bestyrelsesformand

Tidligere borgmester i Lejre Mette Touborg, der har rødder i det vestjyske landbrugsland, er blevet valgt som ny bestyrelsesformand i Foreningen Madens Folkemøde, skriver FødevareWatch.dk.

Her er vinderen Danhostels værtskabspris 2019

I år gik Danhostels værtskabspris pris til Annette og Henrik Kjeldsen, værtsparret på Danhostel Herning. I begrundelsen for at prisen gik til netop værtsparret på Danhostel Herning lød det, at stedet ligger i den absolutte top af skalaen på områderne: personale, service og forplejning, som er nogle af de parametre, man måler kandidaterne på. Prisen blev overrakt af blandt andre foreningens bestyrelsesformand Poul Kristian Mouritsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne