Et stigende fokus på klima, sundhed og kødfrie dage får Madkastellet - en af de største aktører på den danske madscene - til at lade kød spille en birolle i ny kantinesatsning og reducere forbruget markant. Belinda Herbst, der senest kommer fra Meyers Contract Catering A/S, er hyret til at stå i spidsen for opgaven.

”For os har grøntsager altid været det, der definerer måltidet,” siger Rasmus Pors, stifter og partner i Madkastellet, der nu lancerer fleksitarkantiner. Han fortsætter:

”Vi arbejder innovativt med alt fra planteriget og fremtidens råvarer som fx tang, hvilket giver uanede muligheder for at lege med smag, karakter og udtryk. Og så serverer vi mindre, men bedre kød. Det tager vi med os i vores nye kantiner, hvor målet er at reducere kødforbruget med minimum 50 pct. ved at tilbyde flere super lækre, grønne retter. Det er sund fornuft både for dem, der skal spise det og for vores klode.”

Madkastellet vurderer, at markedet er klar til et fleksitarkoncept. For selvom kød stadig dominerer buffeterne i de fleste danske virksomheder, og danskerne tenderer verdensrekord i kødspisning, viser en ny undersøgelse gennemført af Coop, at 50 pct. af danskerne ønsker at spise mindre kød. Og hver femte unge er fleksitar, dvs., at de lever overvejende vegetarisk.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stort 'Community Pavilion' med spændene nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Det økologiske foodservice-salg vokser fortsat markant

Omlægningen til mere økologi har fortsat masser af fart på i foodservice-segmentet, og ifølge helt nye tal fra Danmarks Statistik steg salget sidste år med 15 pct. til næsten 2,35 mia. kr., skriver FødevareWatch.dk.

Mangemillionær køber sig ind i kendt kaffekæde

Den kendte kaffekæde Riccos har igen fået en mangemillionær i ejerkredsen. August Lund, tidligere højt placeret Goldman Sachs-finansmand i London og nuværende hovedaktionær i restaurantkæden Cofoco, har således investeret i Riccos og fået en ejerandel på 50 pct., skriver Finans.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne