Den fælleseuropæiske hotelklassifikation, Hotelstars Union, er i fuld gang med at forny klassifikationskriterierne.

De 17 medlemslande i HSU har netop holdt deres efterårsmøde i Krakow med deltagelse af tre mulige nye medlemslande, Frankrig, Italien og Polen, og her fyldte de nye kriterier meget på dagsorden.

På verdensplan er mere end 400.000 overnatningssteder klassificerede, hvoraf halvdelen ligger i Europa.

”Forudsætningen for at Europa kan fastholde sin markedsandele er, at vi formår at modernisere vores kriterier”, understregede den danske formand for HSU, Jens Zimmer Christensen. Han gennemgik de primære målsætninger for revideringen: At forenkle kriterierne og at skabe gennemskuelighed og fleksibilitet.

HOTREC: ”Klimalovgivning vil ændre måden, hvorpå vi driver virksomhed”

Klimadagsordenen ruller verden over, og den har også indtaget EU. Her har man lavet klare målsætninger for, hvor meget CO2-udledningen skal nedbringes. Formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, og formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen siger, at turisme- og oplevelseserhvervet må forvente ny lovgivning, som EU vil indføre for at indfri ambitionerne.

”Mangel på arbejdskraft er en fælleseuropæisk udfordring”

Mangel på kvalificeret arbejdskraft er ikke kun en udfordring for danske hoteller og restauranter. Det er en udfordring for virksomheder over hele Europa. Det siger Jens Zimmer Christensen der både er formand for HORESTA og præsident for HOTREC, den europæiske organisation for hotel-, restaurant- og turismeerhvervet.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne