Torsdag har den store norske Orkla-koncern endnu en gang underskrevet et bemærkelsesværdigt opkøb i fødevarebranchen.

Tilbage i de tidligere forår var der danske pizzaer på menuen, da koncernen overtog majoriteten i Gorms Pizza, og nu har konglomeratet så sikret sig alle aktierne i pendanten Kotipizza Group Oyj, som er Finlands største pizzakæde.

Ifølge en meddelelse fra Orkla er alle undtagen én af de 280 restauranter i kæden i dag drevet som franchise-restaurant.

"Kotipizza Group er et godt drevet selskab med en dygtig ledelse og en velfungerende franchise-model. Opkøbet af Kotipizza Group er i tråd med vores strategiske ambition om at vokse i kanaler med højere vækst end traditionel dagligvarehandel, og vi ser et godt match mellem de to selskaber," udtaler Orklas koncernchef Peter A. Ruzicka.

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

Aarhus’ bedste spisesteder skal kåres

Mediet i Smag Aarhus har igen sat sig for at finde de bedste spisesteder og smagsoplevelser i byen. Der vil blive kåret vindere af Smagprisen 2018 i hele syv kategorier.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne