Det er ikke nok, at den danske restaurantscene sprudler og modtager internationale roser. Energien og dynamikken skal i højere grad videreføres til madlavningen hos den enkelte forbruger.

Det mener Claus Meyer, der er blandt initiativtagerne til Madens Folkemøde, der første gang løber af stablen i maj 2019 på Lolland. Det skriver Politiken.

Udgangspunktet er Det Nye Nordiske Madmanifest, som Claus Meyer og en række andre nordiske kokke forfatterede i 2004.

"For selv om restaurantscenen er blevet en af de mest vitale i verden, er udviklingen gået langt mindre hurtigt, når det gælder f.eks. fødevareproduktion, kvaliteten af den offentlige bespisning og børns maddannelse. Vi har brug for at tale om, hvordan maden og fællesskabet omkring den kan blive en årsag til, at folk gider bo på landet, hvordan fødevarerne kommer frem til forbrugerne samt samspillet mellem landbrug og forbrugere. Vi har brug for at tale om sundhedsaspektet, madens muligheder i forhold til social inklusion, og hvordan vi decentraliserer, så udviklingen foregår i hele landet. Og når det gælder bæredygtighed, er vi heller ikke kommet så satans langt," siger han til Politiken.

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

Aarhus’ bedste spisesteder skal kåres

Mediet i Smag Aarhus har igen sat sig for at finde de bedste spisesteder og smagsoplevelser i byen. Der vil blive kåret vindere af Smagprisen 2018 i hele syv kategorier.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne