Det er ikke nok, at den danske restaurantscene sprudler og modtager internationale roser. Energien og dynamikken skal i højere grad videreføres til madlavningen hos den enkelte forbruger.

Det mener Claus Meyer, der er blandt initiativtagerne til Madens Folkemøde, der første gang løber af stablen i maj 2019 på Lolland. Det skriver Politiken.

Udgangspunktet er Det Nye Nordiske Madmanifest, som Claus Meyer og en række andre nordiske kokke forfatterede i 2004.

"For selv om restaurantscenen er blevet en af de mest vitale i verden, er udviklingen gået langt mindre hurtigt, når det gælder f.eks. fødevareproduktion, kvaliteten af den offentlige bespisning og børns maddannelse. Vi har brug for at tale om, hvordan maden og fællesskabet omkring den kan blive en årsag til, at folk gider bo på landet, hvordan fødevarerne kommer frem til forbrugerne samt samspillet mellem landbrug og forbrugere. Vi har brug for at tale om sundhedsaspektet, madens muligheder i forhold til social inklusion, og hvordan vi decentraliserer, så udviklingen foregår i hele landet. Og når det gælder bæredygtighed, er vi heller ikke kommet så satans langt," siger han til Politiken.

Restaurantbeskæftigelsen runder 100.000

Da beskæftigelsen var på sit højeste før krisen var knap 70.000 personer beskæftiget i restaurantbranchen. I dag er tallet vokset til 100.000. Det svarer til en vækst på næsten 45 pct., viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik. I samme periode er den generelle danske beskæftigelse steget med blot 0,7 pct.

Markedet for take away-mad boomer

TV2/News satte her til morgen fokus på det voksende marked for take away-mad i Danmark og citerede i den forbindelse en undersøgelse fra HORESTA, der viser, at danskerne i 2017 bestilte take away over 40 millioner gange.

Arbejdsgiver: Bæredygtighed hitter hos medarbejdere

Flere konferencecentre prioriterer en grøn og bæredygtig omstilling højt. Umiddelbart bringer det dem ikke forrest i kampen om kunderne, men det gør en forskel i jagten på medarbejdere, skriver Børsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne