Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
I 2017 satte den svenske regering sig for at udarbejde en handlingsplan for reduktion af det svenske madspild. Og nu er resultatet klar. Det skriver Dakofa.dk.
Den nye handlingsplan skulle bygge på den tidligere handlingsplan for 2013-2015, tre nye kortlægninger samt en række undersøgelser inden for området, men også på en tæt dialog med de centrale aktører, herunder brancheaktører, øvrige myndigheder, organisationer og forskere. Resultatet på arbejdet er en handlingsplan med 42 forskellige initiativer til det videre arbejde med madspild frem mod 2030.
Arbejdet vil afhænge af følgende fire forudsætninger:
- Et nationalt mål for madspild og udvikling af opfølgningsmetoder
- Et aktivt samarbejde mellem aktører i levnedsmiddelkæden
- Forandrede adfærdsnormer hos forbrugerne
- Undersøgelser, forskning og innovation
De nye initiativer skal hjælpe svenskerne med at leve op til FN's bæredygtighedsmål 12:3 om, at madspild skal reduceres med 50 pct. mellem 2015 og 2030 i butiks- og forbrugerleddet.
Du kan også læse den medfølgende pressemeddelelse her.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
HORESTA satte fokus på arbejdsmiljø på TV2 News
21-12-2025
-
HORESTA Play: Sovino Brands deler erfaringer med at optimere betalingsløsning
21-12-2025
-
Restaurationsbranchen viser styrke i 2025 trods pres på økonomien
21-12-2025
-
Beskæftigelsen i hotel- og restaurationsbranchen bygger videre på stærk fremgang
21-12-2025
PRESSEKLIP
-
Events uden bøvl: Nye regler letter vejen for udenlandsk arbejdskraft
19-12-2025
-
Lars Larsen Group planlægger nyt hotel
19-12-2025
-
Turismeforsker: 2025 var stabilt – 2026 kræver nytænkning og balance
19-12-2025
-
Arp-Hansen udskyder overtagelse af Brøndums Hotel
19-12-2025
-
Ny lukkelov skal styrke turismen i mindre byer
19-12-2025
-
Internationalt: Atari lancerer gaming-hotel
19-12-2025
-
Airbnb får millionbøde i Spanien for ulovlige boligannoncer
19-12-2025