Det kræver energi at drive en restaurant, og dertil kræver det strøm. Men nu har den danske restaurantkæde Cofoco gjort sit for at fylde så lidt som muligt i branchens samlede energiforbrug.

Tilbage i 2016 meldte virksomheden ud, at den var i gang med at anlægge en solcellepark i samarbejde med solenergiselskabet Better Energy. Planen var, at anlægget skulle gøre Cofocos 13 restauranter uafhængige af klimabelastende energi.

Nu er tiden så kommet til, at Cofoco som den første danske restaurantkæde kan bryste sig af at have taget en hundrede procents omstilling til solenergi.

”Vi vil gerne være den bedst fungerende restaurantkæde i Danmark. Det handler selvfølgelig om bundlinje, men det handler også om, at man tager et socialt ansvar. Det viser, vi kan forenes med det her tiltag,” siger medejer af Cofoco August Lund.

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

Aarhus’ bedste spisesteder skal kåres

Mediet i Smag Aarhus har igen sat sig for at finde de bedste spisesteder og smagsoplevelser i byen. Der vil blive kåret vindere af Smagprisen 2018 i hele syv kategorier.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne