Det kræver energi at drive en restaurant, og dertil kræver det strøm. Men nu har den danske restaurantkæde Cofoco gjort sit for at fylde så lidt som muligt i branchens samlede energiforbrug.

Tilbage i 2016 meldte virksomheden ud, at den var i gang med at anlægge en solcellepark i samarbejde med solenergiselskabet Better Energy. Planen var, at anlægget skulle gøre Cofocos 13 restauranter uafhængige af klimabelastende energi.

Nu er tiden så kommet til, at Cofoco som den første danske restaurantkæde kan bryste sig af at have taget en hundrede procents omstilling til solenergi.

”Vi vil gerne være den bedst fungerende restaurantkæde i Danmark. Det handler selvfølgelig om bundlinje, men det handler også om, at man tager et socialt ansvar. Det viser, vi kan forenes med det her tiltag,” siger medejer af Cofoco August Lund.

Restaurantbeskæftigelsen runder 100.000

Da beskæftigelsen var på sit højeste før krisen var knap 70.000 personer beskæftiget i restaurantbranchen. I dag er tallet vokset til 100.000. Det svarer til en vækst på næsten 45 pct., viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik. I samme periode er den generelle danske beskæftigelse steget med blot 0,7 pct.

Markedet for take away-mad boomer

TV2/News satte her til morgen fokus på det voksende marked for take away-mad i Danmark og citerede i den forbindelse en undersøgelse fra HORESTA, der viser, at danskerne i 2017 bestilte take away over 40 millioner gange.

Arbejdsgiver: Bæredygtighed hitter hos medarbejdere

Flere konferencecentre prioriterer en grøn og bæredygtig omstilling højt. Umiddelbart bringer det dem ikke forrest i kampen om kunderne, men det gør en forskel i jagten på medarbejdere, skriver Børsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne