I 228 år har Munkekroen haft hjemme i Skanderborg. Men nu er det slut. Den historiske kro skal rives ned. Det oplyser Munkekroen Skanderborg på Facebook.

Det første skridt mod nedrivningen af kroen startede i foråret, hvor Slots- og Kulturstyrelsen besluttede at ophæve fredningen. Årsagen var, at bygningen var i så ringe forfatning, at den ikke længere kunne opretholdes.

”Manglende vedligeholdelse igennem mange år har ført til, at bygningens tilstand nu er kritisk, og forfaldet støt fremadskridende. Styrelsen vurderer, at en restaurering vil kræve så store udskiftninger af originalmateriale og være så omkostningsfuld, at det ikke står i forhold til Munkekroens fredningsværdier”, stod der i styrelsens afgørelse.

Har du fået læst?

Historisk kro er gået konkurs

Ejeren af den 112 år gamle kro, Gitte Troelsgaard, har valgt at erklære Nors Kro konkurs. Det skriver avisen Nordjyske. Gitte Troelsgaard har ejet kroen i 20 år, og hun valgte 15. juni at begære sig selv konkurs, da hun stod foran en større million-renovering.

Nyt samarbejde mellem kronede historiske kroer

De kongeligt privilegerede kroer er et stykke Danmarkshistorie. For at sikre denne bevaringsværdige kulturarv, skal en nye forening arbejde for at udbrede kendskabet til historiske kroer, de kongelige privilegier og anvendelsen af den såkaldt lukkede kongekrone.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne