I 228 år har Munkekroen haft hjemme i Skanderborg. Men nu er det slut. Den historiske kro skal rives ned. Det oplyser Munkekroen Skanderborg på Facebook.

Det første skridt mod nedrivningen af kroen startede i foråret, hvor Slots- og Kulturstyrelsen besluttede at ophæve fredningen. Årsagen var, at bygningen var i så ringe forfatning, at den ikke længere kunne opretholdes.

”Manglende vedligeholdelse igennem mange år har ført til, at bygningens tilstand nu er kritisk, og forfaldet støt fremadskridende. Styrelsen vurderer, at en restaurering vil kræve så store udskiftninger af originalmateriale og være så omkostningsfuld, at det ikke står i forhold til Munkekroens fredningsværdier”, stod der i styrelsens afgørelse.

Har du fået læst?

Flot overskud på Munkebo Kro

Regnskabet hos Munkebro Kro viser et lille fald, skriver Fyens.dk. Overskuddet er reduceret fra 1,3 millioner kroner til 981.954 kroner før skat.

VisitAarhus: ”Turister er hylende ligeglade med kommunegrænser”

Himmelbjerget, Randers Regnskov og Mønsted Kalkgruber bliver en del af Visitaarhus’ fremtidige markedsføring af Aarhus-området. Flere kommuner er kommet ind under destinationsselskabet, og andre er på vej ind i den fælles indsats for at lokke flere turister til det østjyske område, skriver Jyllands-Posten.

HORESTA: ”Taxamangel er et alvorligt problem”

Det er blevet sværere at skaffe taxaer til hotellerne og restauranternes gæster i landdistrikterne. Det er på trods af, at en ny taxalov trådte i kraft for halvandet år siden, fortæller HORESTAs chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Annette Hyldebrandt, til TV2 News.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne