I 228 år har Munkekroen haft hjemme i Skanderborg. Men nu er det slut. Den historiske kro skal rives ned. Det oplyser Munkekroen Skanderborg på Facebook.

Det første skridt mod nedrivningen af kroen startede i foråret, hvor Slots- og Kulturstyrelsen besluttede at ophæve fredningen. Årsagen var, at bygningen var i så ringe forfatning, at den ikke længere kunne opretholdes.

”Manglende vedligeholdelse igennem mange år har ført til, at bygningens tilstand nu er kritisk, og forfaldet støt fremadskridende. Styrelsen vurderer, at en restaurering vil kræve så store udskiftninger af originalmateriale og være så omkostningsfuld, at det ikke står i forhold til Munkekroens fredningsværdier”, stod der i styrelsens afgørelse.

Har du fået læst?

HORESTA: ”Taxamangel er et alvorligt problem”

Det er blevet sværere at skaffe taxaer til hotellerne og restauranternes gæster i landdistrikterne. Det er på trods af, at en ny taxalov trådte i kraft for halvandet år siden, fortæller HORESTAs chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Annette Hyldebrandt, til TV2 News.

Ikonisk kro skal rives ned

Syddjurs Kommune har vedtaget en lokalplan, der gør det muligt at rive Kalø Slotskro ned til fordel for et nyt velkomstcenter for Nationalpark Mols Bjerge, skriver TV2 Østjylland.

Historisk kro genopstår

Hotel Postgaardens lokaler på Torvet i Mariager vil inden længe igen være præget af lys og liv

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne