Fra efteråret 2025 bliver det obligatorisk for alle elever i 7., 8. og 9. klasse at deltage i erhvervspraktik.
For at hjælpe virksomheder med at imødekomme dette krav, har HORESTA i forbindelse med erhvervsuddannelsernes år udviklet materialer og guides, der gør det lettere at skabe meningsfulde og inspirerende praktikoplevelser. Dette er sket i samarbejde med flere organisationer.
Derudover opfordres virksomheder til at åbne deres døre for folkeskoleelever, primært i 7. og 8. klasse, gennem ordningen Åben Virksomhed. Det giver eleverne en førstehåndsoplevelse af hverdagen på en arbejdsplads, samtidig med at skolens fag kobles med virkeligheden.
"Erhvervspraktik og Åben Virksomhed giver virksomheder i vores branche en oplagt mulighed for at invitere unge indenfor og vække deres motivation og lyst til at blive en del af vores spændende og alsidige branche," siger Helena Kajinic, chefkonsulent hos HORESTA.
Mens praktikforløb giver den enkelte elev en mere dybdegående introduktion til branchen, kan Åben Virksomhed være en effektiv måde at give en hel klasse en lærerigt og spændende indblik i hverdagen i ens virksomhed.
Få fat i branchens fremtidige talenter
Flere skoler på tværs af landet viser større og større interesse for vores branche, og Hotel Nyborg Strand har allerede taget teten, og var dermed det første konferencehotel i landet som gennemførte pilotprojektet i restaurationsbranchen.
HORESTA håber, at disse to ordninger vil inspirere og hjælpe virksomheder med at sammensætte spændende praktikforløb, der gavner både elever og virksomheder.
"De unge er folkeskoleelever i 7. og 8. klasse, og mange kan derfor stadig være uafklarede med deres fremtidige uddannelsesvalg. De to ordninger er derfor en fantastisk mulighed for at introducere folkeskoleelever til flere job- og karrieremuligheder frem mod, at de skal vælge deres videre karrierevej. Vi håber derfor, at virksomhederne vil lade sig inspirere af vores nye materialer," afslutter Helena Kajinic.
HORESTA har lavet en side, hvor du kan læse mere om de to ovennævnte ordninger og desuden hente relevant materiale – herunder video, guides, praktikaftale, plan mm.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet
23-11-2025
-
Madklubben til HORESTA Årsdag 2025: Digitalisering starter der, hvor gæsten ikke ser det
23-11-2025
-
Restaurant Insights 2025: Få ny viden og inspiration til restaurantdriften
23-11-2025
-
HORESTA: Regeringens satsning på erhvervsturismen er et stærkt signal
23-11-2025
PRESSEKLIP
-
Beskæftigelsen fortsatte med at stige i september
21-11-2025
-
Mødeturisme og grøn omstilling får millionløft af staten
21-11-2025
-
Nye kystprojekter får luft under vingerne
21-11-2025
-
HORESTA: Strategisk turismeløft er godt – men bør følges op af bedre konkurrencevilkår
21-11-2025
-
Øresundslinjen bliver nu mere batteridrevet
21-11-2025
-
Klima og turisme forenes i ny storattraktion i Roskilde
21-11-2025