Der var både jomfruhummer og store ambitioner på menuen, da turismens minister Morten Dahlin (V) i sidste uge besøgte Bocuse d’Or-træningskøkkenet på Hotel- og Restaurantskolen i Valby.

Her mødte han køkkenchef ved Babette, Christian Wellendorf Bak, der skal repræsentere Danmark ved Bocuse d’Or Europe i Marseille til foråret.

Anledningen for besøget var regeringens nylige bevilling til gastroturisme, hvor en del af midlerne er øremærket det danske kokkelandshold og Bocuse d’Or Akademiet. Midlerne skal styrke talentudviklingen i dansk gastronomi og være med til at fastholde Danmarks position som kulinarisk foregangsland.

Under besøget talte ministeren og Christian Wellendorf om vigtigheden af gastroturisme - hvor gastronomien møder turismen, der skaber vækst for Danmark. Også formanden for Bocuse d’Or Akademiet, Mette Jasper Gammicchia, satte ord på, hvordan bevillingen skaber nye muligheder for de danske kokketalenter.

Se indslaget her

Udeserveringsregler spænder ben for C'ho Fame i København

De aktuelle udeserveringsregler er kilde til stor frustation hos mange restauratører i København. I stedet for at styrke bylivet, er reglerne en hæmsko for den stemning og spontanitet, som København vil kendes for, mener restauratør.

Log ind