Efteruddannelse er en enormt værdifuld investering, der gør en varig forskel for både arbejdspladsen og det enkelte individ.
Din virksomhed kan stå stærkt ved at have lagt en plan for efteruddannelse, fx til tider hvor der er mindre travlt, og det er muligt at få VEU-godtgørelse og tilskud fra kompetencefonden.
For medarbejderen er det en chance for at udvikle deres faglige viden, få ny inspiration og skabe mere værdi. Og for virksomheden kan det være vejen til vækst og nye muligheder.
Samarbejde på tværs af branchen
Igen i 2026 er HORESTA og en række af branchens aktører gået sammen med flere skoler i Syddanmark for at sikre et stærkt udbud af kurser for faglærte og erfarne i branchen.
Blandt skolerne er Kold College, Hansenberg, Tietgenskolen i Odense.
"Efteruddannelse er både nødvendig og vigtig for branchen for at sikre, at vi står rigtigt i mødet med fremtiden, ny teknologi, nye metoder og meget andet. Derfor er det med store glæde og den største opfordring til vores medlemmer, at vi har gør opmærksom på de mange muligheder for or efteruddannelse henover foråret," siger Helena Kajinic, chefkonsulent hos HORESTA.
Se oversigten over alle kurser her
En vifte af muligheder
Foråret 2026 byder således på et bredt udvalg af efteruddannelse. Der er kurser i alt fra surdejsbagning og smørrebrød til fermentering og bælgfrugter for dem, der vil dykke ned i madens håndværk.
Der er grønne og bæredygtige forløb om det klimavenlige køkken, bæredygtig madproduktion og bæredygtighed i service og oplevelser.
Ledelseskompetencer kan styrkes gennem både grundlæggende lederuddannelse og fokus på det personlige lederskab. Rengøring og facility kan få et markant løft med kurser i ergonomi, hygiejne, materialekendskab, optimering af arbejdsmetoder og meget mere.
Dertil kommer forløb i digital udvikling, herunder brug af kunstig intelligens i hverdagen, samt længere onlineforløb i bæredygtighedsrapportering.
Flere af kurserne er på engelsk.
Det er muligt at søge flere forskellige tilskud til efteruddannelsen. Økonomien og priserne for kurserne kan du læse mere om i kataloget.
"Efteruddannelse giver et løft til både faglighed, motivation og kvalitet i hverdagen og er samtidig en vigtig investering i branchens fremtid. I år er udbuddet stærkere og mere målrettet end nogensinde, og skolerne står klar til at tage imod tilmeldinger allerede i dag," siger Helena Kajinic.
Læs mere om kurserne og tilmeld dig her
Har du spørgsmål til ”Ja tak – efteruddannelse”? Så kontakt chefkonsulent i HORESTA, Helena Kajinic.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Kendt pizzakæde går konkurs trods udsigt til nye åbninger
27-11-2025
-
Regeringen fastholder ambitiøst turismemål
27-11-2025
-
Tre unge talenter skal repræsentere Danmark ved WorldSkills
27-11-2025
-
Seks finalister klar til finalen i Årets Kok 2026
27-11-2025
-
Solo dining boomer: Restauranter tilpasser sig den nye enkeltgæst
27-11-2025
-
Sovino Brands holder fast i traditionerne i digitalt marked
27-11-2025
-
Kunst fra kongehuset trækker fulde huse i Randers
27-11-2025
-
London nærmer sig indførelse af ny turistskat
27-11-2025
-
Franchisetager åbner sin 15. McDonald’s-restaurant
27-11-2025