HORESTA samler nu en række centrale fagområder i en ny, fælles afdeling med det formål at skabe større sammenhæng i rådgivningen og sikre bedre udnyttelse af organisationens specialviden.

Afdelingen får navnet Kompetencer, bæredygtighed og certificering og kommer til at omfatte både uddannelsesområdet, fagkonkurrencer samt HORESTAs indsats inden for energi, miljø og certificeringer.

Pia Svane, der i forvejen har ansvaret for HORESTAs arbejde med efteruddannelse, elevuddannelser og fagkonkurrencer som Årets Kok, Skills og de nordiske elevmesterskaber, får nu også ansvar for Green Key-certificeringen, hotelklassifikation og energi- og miljørådgivning.

”Med den nye organisering samler vi fagområder, som i stigende grad spiller tæt sammen. Det gælder for eksempel arbejdet med miljøcertificeringer og hotelklassifikation, hvor der er et stort potentiale for synergi. Samtidig styrker vi vores mulighed for at tilbyde målrettet rådgivning på tværs af vores faglige indsatser, når vi er i dialog med medlemmerne”, siger konstitueret adm. direktør Jeppe Møller-Herskind.

Målet med den nye afdeling er blandt andet at skabe en endnu stærkere forståelse for medlemmernes behov – både når det handler om bæredygtighed og grøn omstilling, og når det gælder kompetenceudvikling og rekruttering.

”Det handler om at møde vores medlemmer i øjenhøjde og gøre det nemmere for dem at få kvalificeret sparring på tværs af deres udfordringer og ambitioner”, siger Pia Svane.

Tidligere USA-ambassadør taler ved HORESTA Årsdag 2025

Rufus Gifford, tidligere amerikansk ambassadør i Danmark og protokolchef i Det Hvide Hus, deltager som hovedtaler ved HORESTAs årsdag, hvor fokus er på, hvordan globale forandringer rammer den danske oplevelsesøkonomi.

Jan Fischer går på pension efter 27 år i HORESTA

Som klassifikationschef i HORESTA har Jan Fischer sat sit præg på hotel- og restauranterhvervet gennem de seneste mange år. En vellidt kollega går nu på pension og får dermed mere tid til rejser, venner og kulturelle oplevelser.

Restauranter ser positivt på resten af 2025

En ny medlemsanalyse fra HORESTA viser, at restauranterne forventer vækst i både gæster og omsætning resten af året – men også med blik for de økonomiske udfordringer.

Log ind