Kunstig intelligens er så småt på vej ind i hotel- og restaurationsbranchen, men med små skridt.
En ny undersøgelse fra det schweiziske HES‑SO Valais-Wallis University har kortlagt AI-brugen i over 1.500 hoteller i Østrig, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Italien og Schweiz.
I undersøgelsen vurderer 68 pct. af hotellerne, at AI er relevant og især til gæstepersonalisering og marketing, men alligevel har kun 41 pct. gjort brug af AI-løsninger. Hele 43 pct. bruger slet ikke teknologien, mens 16 pct. er på vej til at komme i gang,
Mere avancerede teknologier som chatbots, robotter og ansigtsgenkendelse er endnu kun i brug hos en lille del.
Tvivl og teknisk kompleksitet spænder ben
De største barrierer er manglende viden, opstartsomkostninger og mangel på intern teknisk kunnen. Samtidig er mange hoteller usikre på, hvordan de skal integrere AI i eksisterende systemer og sikre datasikkerhed.
Men de hoteller, der er kommet i gang, melder om markante gevinster. 76 pct. oplever tidsbesparelser, 54 pct. ser forbedret kommunikation med gæsterne, og 51 pct. har opnået øget driftseffektivitet.
Læs også andre tidligere nyheder om AI i hotel- og turismebranchen her
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Ny politisk kurs i København kan ændre turismens retning
20-11-2025
-
Park Lane Copenhagen bliver Danmarks ottende femstjernede hotel
20-11-2025
-
Byggeri af ny Hotel- og Restaurantskole sættes i bero
20-11-2025
-
Europa runder 300 nye hoteller i 2025
20-11-2025
-
HORESTA løfter sløret for Hotel Insights 2025-program
20-11-2025
-
Ingen OL i sigte under ny kultur- og fritidsborgmester i København
20-11-2025
-
Gratis inspirationsdag for elever på Nyborg Strand
20-11-2025
-
Udendørsservering forbydes i det centrale Firenze
20-11-2025
-
Ny ejer vil tiltrække erhvervsgæster til Hotel Fjordgaarden
20-11-2025