Der skal investeres 40 mio. kr. i gastroturisme, og resten af turismepuljen bliver fordelt over de næste par måneder. Sådan lød udmeldingen mandag fra By-, og landdistriktsminister Morten Dahlin (V).
Beløbet er en del af en samlet turismepulje på i alt 200 mio. kr., som vil blive fordelt over de kommende måneder.
Senere samme dag medvirkede Jeppe Møller-Herskind, konstitueret adm. direktør i HORESTA i DR P4 København for at sætte ord på den første og foreløbige løft af dansk gastronomi.
”Vi er glade for anerkendelsen, og at man nu rækker hånden ud og støtter et område, hvor Danmark er blandt nogle af verdens bedste. Danmark er blandt verdenstoppen, så det er dejligt, at regeringen investerer massivt i vores branche, så vi kan vækste yderligere. Det koster penge at tjene penge, og her har vi en oplagt mulighed for at investere i Danmarks helt særlige og gode position,” sagde Jeppe Møller-Herskind til DR P4 København.
Adspurgt af programværten om der er andre steder, der passende også bør for støtte, svarede Jeppe Møller-Herskind:
”Vi har en ambitiøs turismestrategi, hvor gastronomi og ’fine dining’ er blandt nogle af de vigtige områder. Det er blandt andet her, turisterne lægger mange penge. Men det gør det også på hotel, forlystelser, museer og meget andet,” sagde Jeppe Møller-Herskind.
Regeringen kunne mandag desuden meddele, at et nyt advisory board får til opgave at komme med anbefalinger til, hvordan Danmark kan fastholde sin position som en international gastronomisk destination.
Jeppe Møller-Herskind taler fra 02:37:25 og frem.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025