Hotel Røde-Kro i Sønderjylland har ved hjælp af et computerprogram fået bragt sit madspild ned med 8,5 ton i det forgangne år, og det glædede HORESTAs viceadm. direktør, Jeppe Møller-Herskind, som tirsdag var inviteret i studiet hos TV2/News for at tale om madspild i hotel- og restauranterhvervet.
”Det er en fantastisk positiv historie, som viser, at man som enkeltstående virksomhed rent faktisk kan gøre en forskel. Både for sin egen bundlinje og for klimaet”, sagde Jeppe Møller-Herskind.
Han sagde, at der er stort fokus på madspild i branchen. Blandt andet fordi mindre madspild gavner bundlinjen i en branche, som har oplevet en betydelig stigning i omkostningerne de senere år.
HORESTA arbejder på et værktøj, som fra i år skal gøre det lettere for branchen at styre og rapportere på en lang række indsatser, herunder madspild.
”Målet er, at branchen bliver mere opmærksom på, hvad man rent faktisk smider ud, men også kan lade sig inspirere af gode ideer, som naboen måtte have”, sagde Jeppe Møller-Herskind.
Han benyttede samtidig lejligheden til at opfordre gæsterne til at respektere deres egne bookinger på restauranter.
”Når man driver en restaurationsvirksomhed, så forventer man, at gæsterne møder op, når de har bestilt et bord. Men desværre ser vi en tendens til, at mange gæsterne er alt for dårlige til at respektere den booking, de har lavet. Det er jo et meget konkret eksempel på, at hvis en restaurant forbereder en bestilling til otte mennesker, som kommer fredag aften, og de ikke møder op, jamen så er det jo mad, der potentielt går til spilde”, sagde Jeppe Møller-Herskind.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Styrk din ESG-rapportering med ESG Monitor
05-12-2025
PRESSEKLIP
-
Vejle får nyt hotel med 87 værelser
05-12-2025
-
Udeblivelser koster københavnsk restaurant 150.000 kr.
05-12-2025
-
Danske Hoteller fejrer 35 år med fokus på lokal forankring
05-12-2025
-
Ny aftale med Forsvaret sikrer fremtiden for Aarhus Airport
05-12-2025
-
Nordsjællandsk grillkæde åbner nyt spisested
05-12-2025
-
Politikere drømmer om festivalplads og kæmpearena i København
05-12-2025
-
Ny formand skal styrke madkulturen i Danmark
05-12-2025
-
Delte meninger om autocampere i turismeerhvervet
05-12-2025