Lige nu er 16 kokkeelever og 16 tjenerelever i fuld gang med at forfine deres teknikker og udvide deres viden forud for Årets Kokke- og Årets Tjenerelev 2024 i håbet om at kunne kalde sig Danmarks bedste kokke- eller tjenerelev.
Finalisterne er inddelt i hold á to elever fra samme uddannelsessted og har udpeget en holdleder, der skal styre slagets gang. Holdlederen må ikke hjælpe eleverne under konkurrencen.
Kokkeeleverne kender hovedretten på forhånd. Her er hovedemnerne kulmule, fiskeben og smør. Derudover har de bl.a. grønt, svampe, vilde urter, frugt, frø og mejeri til rådighed. Der skal tilberedes en 3-retters menu på 6 timer og 30 minutter. Her er den ene ret kendt på forhånd, den anden har ét kendt hovedemne, mens råvarerne til den sidste del bliver givet på finaledagen.
Imens skal tjenereleverne bl.a. gøre deres ypperste for at imponere dommerpanel inden for forskellige discipliner, herunder borddækning, vinvalg/forklaring, mixologi, spiritusidentifikation, ostevogn og personlig fremtoning.
Eleverne kommer fra Uddannelsescenter Holstebro, Hansenberg, Kold College, Kokke- og Tjenerskolen ZBC, Tech College, College 360, Hotel- og Restaurantskolen, Aarhus Tech og Techcollege Aalborg.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Tommy Ahlers blander sig i debat om Airbnb
17-10-2025
-
HORESTA: Fjern aldersgrænsen for SVU – unges udvikling må ikke bremses
17-10-2025
-
Sunset Boulevard hædres som Succesvirksomhed 2025
17-10-2025
-
Tidligere Noma-kok åbner ny restaurant i Helsingborg
17-10-2025
-
Hotel Hesselet satser på gastronomi og langsom luksus
17-10-2025
-
Noma udvider med permanent butik og kaffebar i København
17-10-2025
-
Karrebæksminde får luksusresort med fokus på erhverv og velvære
17-10-2025
-
Markant hoteludvidelse i Aalborg sendt i høring
17-10-2025