Lige nu er 16 kokkeelever og 16 tjenerelever i fuld gang med at forfine deres teknikker og udvide deres viden forud for Årets Kokke- og Årets Tjenerelev 2024 i håbet om at kunne kalde sig Danmarks bedste kokke- eller tjenerelev.
Finalisterne er inddelt i hold á to elever fra samme uddannelsessted og har udpeget en holdleder, der skal styre slagets gang. Holdlederen må ikke hjælpe eleverne under konkurrencen.
Kokkeeleverne kender hovedretten på forhånd. Her er hovedemnerne kulmule, fiskeben og smør. Derudover har de bl.a. grønt, svampe, vilde urter, frugt, frø og mejeri til rådighed. Der skal tilberedes en 3-retters menu på 6 timer og 30 minutter. Her er den ene ret kendt på forhånd, den anden har ét kendt hovedemne, mens råvarerne til den sidste del bliver givet på finaledagen.
Imens skal tjenereleverne bl.a. gøre deres ypperste for at imponere dommerpanel inden for forskellige discipliner, herunder borddækning, vinvalg/forklaring, mixologi, spiritusidentifikation, ostevogn og personlig fremtoning.
Eleverne kommer fra Uddannelsescenter Holstebro, Hansenberg, Kold College, Kokke- og Tjenerskolen ZBC, Tech College, College 360, Hotel- og Restaurantskolen, Aarhus Tech og Techcollege Aalborg.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
HORESTA satte fokus på arbejdsmiljø på TV2 News
21-12-2025
-
HORESTA Play: Sovino Brands deler erfaringer med at optimere betalingsløsning
21-12-2025
-
Restaurationsbranchen viser styrke i 2025 trods pres på økonomien
21-12-2025
-
Beskæftigelsen i hotel- og restaurationsbranchen bygger videre på stærk fremgang
21-12-2025
PRESSEKLIP
-
Events uden bøvl: Nye regler letter vejen for udenlandsk arbejdskraft
19-12-2025
-
Lars Larsen Group planlægger nyt hotel
19-12-2025
-
Turismeforsker: 2025 var stabilt – 2026 kræver nytænkning og balance
19-12-2025
-
Arp-Hansen udskyder overtagelse af Brøndums Hotel
19-12-2025
-
Ny lukkelov skal styrke turismen i mindre byer
19-12-2025
-
Internationalt: Atari lancerer gaming-hotel
19-12-2025
-
Airbnb får millionbøde i Spanien for ulovlige boligannoncer
19-12-2025