HORESTA roser regeringen og børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye for et ambitiøst folkeskoleudspil, hvori der lægges et endnu større fokus på praksislæring og tilslutning til de erhvervsfaglige uddannelser og erhvervslivet.
I det nye udspil foreslår regeringen blandt andet en juniormesterlæreordning i udskolingen, hvor elever får mulighed for at komme i virksomhedspraktik i 1-2 dage, alternativt 1-2 dage på en erhvervsskole eller FGU-institution, der afsluttes med en afgangsprøve, som skal give adgang til erhvervsuddannelserne.
Det har længe været et ønske i HORESTA at tilbyde folkeskoleelever mulighed for en mere praksisorienteret undervisning og dermed skabe en større interesse for erhvervsuddannelserne. Derfor ser HORESTA også frem til drøftelserne om den konkrete løsning. Her er det afgørende at involvere relevante parter, herunder særligt erhvervslivet, i udmøntningen af løsningen samt at sikre, at en ny juniormesterlæreordning styrker tilslutningen til de erhvervsfaglige uddannelser uden at gå på kompromis med kvaliteten.
Herudover glæder HORESTA sig også meget over forslaget om, at erhvervspraktik skal være obligatorisk i folkeskolen.
“Det er helt afgørende for vores erhverv, at vi får præsenteret folkeskoleeleverne for erhvervslivet, og her erhvervspraktik et oplagt værktøj. Hvis vi skal skabe en større interesse for vores erhverv blandt eleverne, er det nemlig nødvendigt, at de får mulighed for at opleve de mange muligheder, der er i branchen. Vi har i mange år ønsket os en obligatorisk praktikperiode, og derfor vil vi også gerne rose børne- og undervisningsministeren og regeringen for udspillet,” siger uddannelseschef i HORESTA, Pia Svane.
Endelig foreslår regeringen, at der afsættes 2,6 milliarder kroner til at styrke faglokalerne på folkeskolerne, ligesom der skal indføres dobbelt så mange valgfagstimer i udskolingen. I HORESTA håber man, at dette vil styrke folkeskolelevernes introduktion og undervisning i blandt andet madkundskab, som både giver eleverne viden om bæredygtige og sunde madvalg, men også mulighed for at bygge bro til de gastronomiske erhvervsuddannelser.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Nyt analyseværktøj skal tiltrække flere kulturturister til Danmark
05-09-2025
-
Royal Run kan booste turismen i fire nye værtsbyer
05-09-2025
-
Debatindlæg: Butikker og restauranter lukker for tidligt på turistsæsonen
05-09-2025
-
Palads-biografen kan få hotel og panoramabar på toppen
05-09-2025
-
Too Good To Go træder ind på det asiatiske marked
05-09-2025
-
HORESTA: Loft for korttidsudlejning bør halveres
05-09-2025
-
Danhostel søger ny direktør med fokus på brand og vækst
05-09-2025
-
Forskere advarer mod kystbyggeri: Planlovslempelser kan skade turismen
05-09-2025