I dag er der møde i Folketingets Erhvervsudvalg og i den forbindelse har HORESTA-medlemmet, Dansk Automat Brancheforening (DAB) fået foretræde for at forklare om udfordringerne ved bankernes systematiske nægtelse af at tildele en erhvervskonto til bestemte brancher eller virksomhedstyper.

Et foretræde i et folketingsudvalg er borgeres, foreningers, interesseorganisationers mulighed for at fortælle om deres holdning til et emne eller et forslag.

HORESTA er meget opmærksomme på problematikken, idet alt for mange virksomheder, der retmæssigt betaler både skatter og afgifter til blandt andet at finansiere det danske velfærdssamfund, bliver nægtet retten til en basal erhvervskonto af bankerne.

“Bankerne udgør kritisk infrastruktur for erhvervslivet. Derfor skal det selvfølgelig være muligt for enhver virksomhed som minimum at kræve retten til en basal erhvervskonto og at blive betjent fordomsfrit af bankerne – uanset størrelse eller branche,” siger Martin Gertz Andersen, der er politisk chefkonsulent i HORESTA.

Både den seneste og nuværende erhvervsminister er imødekommende overfor virksomheders ret til en erhvervskonto. Derfor har HORESTA også forventninger til, at ministeren, sammen med Erhvervsudvalget, vil arbejde for en lov, der giver alle virksomheder på tværs af brancher ret til at åbne den nødvendige erhvervskonto i banken.

HORESTA Camping: "Campingpladser i Danmark er et stærkt turismeprodukt – ikke et herberg for hjemløse"

Det er selvfølgelig en kommunal opgave at sikre, at reglerne for drift af den lokale campingplads bliver overholdt, og at den i strid med reglerne ikke bliver brugt til at løse sociale problemer. Men sagen om Corona Camping bidrager desværre til at skabet forvrænget billede af campingerhvervet, skriver Martin Gertz Andersen, sekretariatschef, HORESTA Camping, på Turisme.nu.

Log ind