Vi har sat jagten ind på de næste vindere af de officielle danmarksmesterskaber for kokke og tjenere, Årets Kok og Årets Tjener 2023.

Vi leder efter det gastronomiske stjerneskud, som gør, at madoplevelsen får tiden til at forsvinde. Og vi leder efter den professionelle tjener med det helt unikke servicegen, der får den gastronomiske oplevelse op på nye højder.

Lyder det som dig, eller en du kender? Alle danske statsborgere med svendebrev som kok eller tilsvarende udenlandsk uddannelsesbevis kan tilmelde sig og deltage i semifinalen.

Der er ansøgningsfrist den 20. oktober, og alle tilmeldte deltager i semifinalerne den 20. november i Odense.

Læs mere om semifinalen og tilmelding til Årets Kok her.

Ligeså kan du læse mere om semifinalen og tilmeldingen til Årets Tjener her.

Der vil være otte finalister i både kokke- og tjenerkonkurrencen, og vi vil kåre Årets Nytænker og Årets Assistent.

Til finalen i Årets Kok skal deltagerne lave en 3-retters menu, hvor en ret er kendt på forhånd og kan trænes på, en ret er med kendt hovedemne, og en ret er ukendt og tilberedes på baggrund af udleverede råvarer på dagen.

Finalen afvikles den 21. marts 2023 i København, og vi glæder os!

Læs mere om konkurrencerne her.

Stjernekok forlader Søllerød Kro efter 12 år

Køkkenchef Brian Mark Hansen stopper ved årsskiftet for at forfølge nye ambitioner. Han har endnu ikke besluttet, hvad fremtiden bringer, men ønsker at forblive i hovedstadsområdet.

Norrlyst-koncernen indtager scenen til HORESTA Årsdag 2025

Når HORESTA den 30. oktober samler branchen i Øksnehallen til HORESTA Årsdag 2025, er restauratør og stifter af Norrlyst-koncernen, Bjarke Just Nielsen, blandt oplægsholderne. Han vil fortælle om, hvordan Norrlyst på få år har skabt en solid forretning ved at gentænke måden at drive restaurant på.

Log ind