Virksomhederne i turisme- og oplevelseserhvervet mangler kolleger, og samtidig er der stadig mange nytilkomne ukrainerne, som står uden job. Den problematik vil erhvervsskolen Rybners i samarbejde med den lokale beskæftigelsesindsats i Esbjerg, de omkringliggende kommuner og uddannelsesudbyderne AOF samt HORESTA nu bidrage til løsningen på.
Forløbet varer i ti uger, og efterfølgende vil deltagerne være bedre rustet til at tage ufaglært arbejde i køkkener på hoteller, restauranter og kantiner m.m.
Uddannelses- og projektchef i HORESTA, Pia Svane, glæder sig over at forløbet nu kommer fra land, da erhvervet oplever stor efterspørgsel på motiveret og kvalificeret arbejdskraft.
”Ukrainerne er kommet hertil på en ulykkelig baggrund, men opgaven er nu at give dem en meningsfuld tilværelse. I hotel- og restauranterhvervet har vi en lang historik med at integrere udlændinge, og samtidig mangler virksomhederne ansatte lige nu. Derfor ser vi det i HORESTA som oplagt, at vi tager initiativ til at løse denne problematik med stærke samarbejdspartnere,” fortæller hun, og fortsætter:
”I løbet af disse ti uger får deltagerne nogle grundlæggende kompetencer, der er muliggør, at de kan komme ind og bidrage fra første dag i erhvervets virksomheder.”

Chef for kompetencer, bæredygtighed og certificering
Pia Svane
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
HOTREC-topmøde: Arbejdskraft, omkostninger og regulering i fokus
16-10-2025
-
EU: Kulturhovedstad giver flere gæster og større kulturliv
16-10-2025
-
Small Danish Hotels-formand fylder 60 år
16-10-2025
-
Færre forgæves rekrutteringer – men problemer består
16-10-2025
-
Hotel Vejlefjord udvider spaområdet med ny udendørs satsning
16-10-2025
-
Ny Sunset-restaurant åbner i Sønderjylland
16-10-2025
-
Politiet udvider nattelivszoner i Aarhus og Randers
16-10-2025
-
Odense oplever markant vækst i turismen
16-10-2025
-
Planer om nyt ubemandet hotel på Fyn
16-10-2025
-
Californien gør udendørsservering markant nemmere
16-10-2025