Restauranterhvervet skal ikke være kendt for de negative oplevelser, som flere medier har omtalt den seneste tid. Derfor håber HORESTAs adm. direktør, Jannick Nytoft, at alle i erhvervet kommer med på den kulturændring, der er undervejs i branchen. Det fortalte han her til morgen i Go’ Morgen Danmark på TV2.
”Ingen skal have ondt i maven af at gå på arbejde. Vi anerkender fuldt ud, at der er problemer, og det skal vi have gjort noget ved. Skal vi også i fremtiden kunne tiltrække talenter, så er vi nødt til at synliggøre og fremhæve, hvilken fantastisk branche vi har, og de gode muligheder der er mange steder,” siger Jannick Nytoft.
Han understreger, at det er vigtigt at få sat fokus på branchens arbejdsmiljø såvel som succeser. Hvis medarbejderne oplever et dårligt arbejdsmiljø, så skal de sige noget, for en restaurant på topniveau retfærdiggør på ingen måde et dårligt arbejdsmiljø, lyder budskabet fra Jannick Nytoft.
”Der er et kulturopgør i samfundet, og den skal vi tage imod. Alle skal kunne gå på en god restaurant og få en god oplevelse, men det gælder i den grad også medarbejderne. Man skal dog passe på med at konkludere, at fordi der er problemer et sted, at det så er sådan alle steder,” fortæller HORESTAs direktør.
Han fremhæver, at HORESTA rådgiver om virksomhedernes personalepolitik, afholder netværk, yder 1 til 1 rådgivning og samarbejder med skolerne og 3F om at udvikle materiale på området i håbet om at presse kulturændringen på vej.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Hotel Dagmar udvider med nye værelser i Ribe
28-10-2025
-
Nimb Hotel anerkendes med flere priser
28-10-2025
-
Nyt lejlighedshotel skyder op nær Amager Strand
28-10-2025
-
Minister: Regler for korttidsudlejning skal håndhæves bedre
28-10-2025
-
Mikkeller-restaurant i lufthavnen fik sur smiley og bøde
28-10-2025
-
Historisk hotel ved Vesterhavet opnår Greenkey-certificering
28-10-2025
-
Stor interesse for ny afdeling af Statens Museum for Kunst i Thy
28-10-2025
-
Starbucks-ansatte truer med strejke
28-10-2025