Fødevarekontrollen tjekker de kommende måneder virksomheder, der sælger animalske fødevarer til detail eller øvrige restauranter. Det kan være kød, fisk, mælk, æg eller produkter med dette indhold.
Kontrolkampagnen tager afsæt i, at mange restauranter sælger mindre mængder animalske fødevarer til andre forretninger. Hvis jeres restaurant sælger animalske fødevarer eller mad af animalske råvarer til en anden virksomhed, så skal jeres forretning registreres efter den såkaldte 1/3-regel hos Fødevarestyrelsen.
Denne type salg forudsætter nemlig, at I fører regnskab med mængden og omsætningen, så I kan dokumentere, at salget ikke overstiger en tredjedel af den samlede omsætning i forretningen.
Er I i tvivl om, hvornår en restaurant skal registrere aktiviteten, f.eks. hvis begge restauranter eller storkøkkener er under samme CVR-nummer, men ikke er på samme lokalitet, så kan I læse HORESTAs rådgivning her.

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
HORESTA om udeservering: Det er jo ikke ren Sunny Beach
06-06-2023
-
Dansk turismes topchef takker af: Vil bruge mere tid med familien (
06-06-2023
-
Ny ejer vil gøre hotel moderne og digitalt
06-06-2023
-
Eksplosiv vækst i udenlandsrejsende i Aarhus Airport
06-06-2023
-
Bliv restauratør for en dag under madfestivalen
06-06-2023
-
Fuldt fokus på mere overnatning: Vestkysten vil kopiere succes fra København
06-06-2023