Fødevarekontrollen tjekker de kommende måneder virksomheder, der sælger animalske fødevarer til detail eller øvrige restauranter. Det kan være kød, fisk, mælk, æg eller produkter med dette indhold.
Kontrolkampagnen tager afsæt i, at mange restauranter sælger mindre mængder animalske fødevarer til andre forretninger. Hvis jeres restaurant sælger animalske fødevarer eller mad af animalske råvarer til en anden virksomhed, så skal jeres forretning registreres efter den såkaldte 1/3-regel hos Fødevarestyrelsen.
Denne type salg forudsætter nemlig, at I fører regnskab med mængden og omsætningen, så I kan dokumentere, at salget ikke overstiger en tredjedel af den samlede omsætning i forretningen.
Er I i tvivl om, hvornår en restaurant skal registrere aktiviteten, f.eks. hvis begge restauranter eller storkøkkener er under samme CVR-nummer, men ikke er på samme lokalitet, så kan I læse HORESTAs rådgivning her.

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
HORESTA peger på vigtig opbakning til udeservering
06-12-2023
-
HORESTA: Eksplosiv vækst i antallet af hoteller
06-12-2023
-
HORESTA glæder sig over ny lov om betalingskonto
06-12-2023
-
Det handler om mennesker og følelser
06-12-2023
-
Udsigt til ny attraktion bekymrer visse borgere
06-12-2023
-
Sidste arbejdsdag på Hotel Fakkelgaarden
06-12-2023