Fødevarekontrollen tjekker de kommende måneder virksomheder, der sælger animalske fødevarer til detail eller øvrige restauranter. Det kan være kød, fisk, mælk, æg eller produkter med dette indhold.
Kontrolkampagnen tager afsæt i, at mange restauranter sælger mindre mængder animalske fødevarer til andre forretninger. Hvis jeres restaurant sælger animalske fødevarer eller mad af animalske råvarer til en anden virksomhed, så skal jeres forretning registreres efter den såkaldte 1/3-regel hos Fødevarestyrelsen.
Denne type salg forudsætter nemlig, at I fører regnskab med mængden og omsætningen, så I kan dokumentere, at salget ikke overstiger en tredjedel af den samlede omsætning i forretningen.
Er I i tvivl om, hvornår en restaurant skal registrere aktiviteten, f.eks. hvis begge restauranter eller storkøkkener er under samme CVR-nummer, men ikke er på samme lokalitet, så kan I læse HORESTAs rådgivning her.

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Protester mod turisme spreder sig i Europa
11-07-2025
-
Wolt udvider trods underskud
11-07-2025
-
Cirkusbygningen satser bredt efter renovering
11-07-2025
-
Københavns Lufthavn i international topplacering
11-07-2025
-
Madklubbens omsætning faldt
11-07-2025
-
Naturhotel i hængekøjer åbner i Nordsjælland
11-07-2025
-
Direktør opsagt efter seks år på fynsk hotel
11-07-2025