Selvom restriktionerne er væk, så er der stadig panderynker at finde i hotel- og restauranterhvervet. Manglen på arbejdskraft er nemlig stor, og en ny beregning fra HORESTA viser, at erhvervet mangler 21.500 ansatte frem mod sommerens højsæson.
“Det er jo dybt frustrerende, at man som et erhverv, der allerede har været i undtagelsestilstand i to år på grund af covid-19, ikke kan finde den arbejdskraft, der skal til for at genskabe omsætningen”, siger Jannick Nytoft, adm. direktør i HORESTA, i dag til dagbladet Børsen.
Børsen fortæller, at de seneste tal fra december 2021 viser en ledighed på kun lidt over 70.000 personer eller ca. 2,5 pct. af arbejdsstyrken.
Jannick Nytoft appellerer til, at politikerne sætter sig til forhandlingsbordet og laver en aftale, der kan mærkes ude i virkeligheden.
“Medarbejdere er nødvendige for at kunne skabe omsætning. Har man ikke den nødvendige arbejdskraft, så kan man jo ende i en situation, hvor man skal sige nej til gæster og dermed også må sige nej til omsætning,” siger han, og understreger, at det er det sidste virksomhederne har behov for oven på en lang krise.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Styrk din ESG-rapportering med ESG Monitor
05-12-2025
PRESSEKLIP
-
Vejle får nyt hotel med 87 værelser
05-12-2025
-
Udeblivelser koster københavnsk restaurant 150.000 kr.
05-12-2025
-
Danske Hoteller fejrer 35 år med fokus på lokal forankring
05-12-2025
-
Ny aftale med Forsvaret sikrer fremtiden for Aarhus Airport
05-12-2025
-
Nordsjællandsk grillkæde åbner nyt spisested
05-12-2025
-
Politikere drømmer om festivalplads og kæmpearena i København
05-12-2025
-
Ny formand skal styrke madkulturen i Danmark
05-12-2025
-
Delte meninger om autocampere i turismeerhvervet
05-12-2025