Landets restauranter har siden genåbningen i starten af 2022 haft en omsætning, der det meste af tiden har ligget mellem 20 og 30 procent over omsætningen i 2019. Det fortalte TV2/Lorry i et indslag fredag aften.
Den høje omsætning har gjort det lettere for restauranterne at komme igennem et år, hvor omkostninger til alt fra energi til råvarer er steget med galopperende hastighed.
”Vi kan virkelig se, at danskerne har taget det til sig at komme ud og spise og opleve. Så vi er fortrøstningsfulde, selv om det stilner lidt mere af her hen mod jul”, sagde HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard.
Han forklarede den store lyst til at gå ud og spise med, at danskerne under de lange perioder med Corona-nedlukninger har savnet de gode oplevelser og nærværet ved at gå på restaurant.
På Restaurant Köd, der er en del af Dining Six-kæden, bekræftede kommunikationschef Stine Skonning Plasmann-Hansen tendensen.
Hun fortalte, at selv på hverdage går danskerne ud og spiser en 13-retters menu.
”Det er en af de ting, der har ændret sig. Før var der meget forskel på weekender og hverdage, men nu kan man lige så godt spise 13 retter mandag eller onsdag som fredag eller lørdag”, sagde hun.

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Nyborg Strand fordobler overskud og investerer massivt
08-05-2025
-
Brøndums Hotel i Skagen bliver premiumhotel
08-05-2025
-
Joe & The Juice er tilbage i plus
08-05-2025
-
Hotel Koldingfjord hædret som landets bedste venue for femte gang
08-05-2025
-
Greenpeace ændrer kampagne efter pres fra VisitDenmark
08-05-2025
-
Comwell sætter ny rekord og styrker resultatet i 2024
08-05-2025
-
Brancheprofil skal løfte Charlottehaven til næste niveau
08-05-2025
-
Portræt af en pioner: Peter Brinks forvandler hoteller og menneskeliv
08-05-2025