Anna elsker sit job, og hun er sikker på, at mange andre unge ville være lige så vilde med at arbejde i hotel- og restaurantbranchen, som hun selv er.

”Den stemning der er, det tempo alting foregår i, og det at skabe unikke gæsteoplevelser for hver enkelt gæst, har været helt udslagsgivende for, at jeg er havnet, hvor jeg er i dag”, siger Anna Rosendal, som er uddannet receptionist og til daglig arbejder som konferencekoordinator på Severin ved Middelfart.

Udover at passe sit daglige arbejde har hun sammen med en række andre unge i branchen kastet sig ind i kampen for at få flere unge til at tage en uddannelse i erhvervet.

Det sker gennem kampagnen Hospitality Career – fra talent til faglært, som HORESTA og 3F Privat Service, Hotel og Restauration lancerede for snart fire år.

Målet med kampagnen er både at tiltrække flere unge til branchen og branchens erhvervsfaglige uddannelser samt minimere frafaldet. Den opgave vil og kan Anna bidrage med som mentor for unge under uddannelse og med fortællingen om, hvorfor hun søgte ind i branchen.

”Der findes så mange hamrende dygtige og engagerede unge i vores branche. De er de bedste ambassadører over for andre unge, når det handler om at tiltrække og fastholde den næste generation til branchen. Derfor er hele omdrejningspunktet for vores kampagne at bruge nogle af dem, som tit ad forskellige, kringlede veje har fundet deres drømmejob i vores branche,” siger Patrick Lykke Eilert, der er projektleder på kampagnen.

Se her den ene af de videoer med Anna, som Hospitality Career flittigt deler på sociale medier.

Har du en medarbejder, som kan være interesseret i et mentorforløb, så kontakt Patrick Lykke Eilert.

Video: Med digitalt karrierespil skal unge ’game’ sig vej til viden om branchen

Folkeskoleeleverne ved godt, at en kok laver mad, at en tjener yder service, og at en receptionist tager mod gæsterne med et smil. Men skal flere vælge branchens uddannelser, så skal vidensniveauet løftes. Derfor har HORESTA og 3F’s projekt Hospitality Career udviklet et digitalt karrierespil, hvor unge skal diskutere og debattere sig vej gennem dilemmaer og situationer, som erhvervets ansatte møder i hverdagen.

Digitalt spilunivers skal give unge et nyt og anderledes indblik i branchen

I disse uger afprøver de første folkeskoleelever et nyudviklet, digitalt karrierespil, der er en del af Hospitality Career-projektet, som HORESTA og 3F står bag. Ambitionen er at nå ud til eleverne i 7. klasse og præsentere dem for de mange muligheder, der er ved at tage en uddannelse i hotel- og restaurantbranchen.

Log ind