Folkeskoleeleverne ved godt, at en kok laver mad, at en tjener yder service, og at en receptionist tager mod gæsterne med et smil. Men skal flere vælge branchens uddannelser, så skal vidensniveauet løftes.

Derfor har HORESTA og 3F’s projekt Hospitality Career udviklet et digitalt karrierespil, hvor unge skal diskutere og debattere sig vej gennem dilemmaer og situationer, som erhvervets ansatte møder i hverdagen.

Projektleder Patrick Lykke Eilert fortæller:

”Det her spil handler om de fede udfordringer, som følger med et liv i branchen. For det kræver faglighed og forståelse at give den gode gæsteoplevelse, og det kræver, at man er både dedikeret og motiveret,” siger han, og fortsætter:

”Det er fantastisk at se, hvordan de unge lever sig ind i spillet, og der er ingen tvivl om, at det er en anderledes måde at give dem indblik i branchens mange muligheder. Forhåbentlig resulterer det i, at vi på et tidspunkt vil se nogle af de unge træde ind i erhvervet som næste generation af kolleger,” siger Patrick Lykke Eilert.

I videoen her fortæller Patrick og Martin Nielsen, uddannelsesvejleder i Frederiksberg Kommune, mere om spillet og erfaringerne fra de første skoler.

Log ind