I 42 pct. af alle tilfælde hvor en restaurant eller et hotel søger medarbejdere lykkes det ikke, eller også må virksomheden ansætte en medarbejder med en anden profil end den, som de havde i tankerne. Det viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). Erhvervet deler førstepladsen med bygge- og anlægsbranchen.
Branchens største rekrutteringsudfordringer finder man på Sjælland, i Østjylland og i hovedstaden. I København finder man faktisk halvdelen af branchens forgæves rekrutteringer.
”Det er rigtig mange virksomheder, der ikke oplever at få besat deres ledige stillinger. Det gør det svært at indfri virksomhedens fulde potentiale, og det kalder på, at man politisk sætter sig tilbage til forhandlingsbordet og blandt andet lander en aftale med effekt på udenlandsk arbejdskraft,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør, HORESTA.
Sammenlagt har erhvervet haft 10.560 forgæves rekrutteringer i perioden fra juni til november, og HORESTA estimerer, at branchen fra januar frem mod højsæsonen står over for at skulle ansætte flere end 34.000 nye kolleger.
Blandt de stillingsbetegnelser som virksomhederne har sværest ved at besætte finder man kokke, tjenere og rengøringsassistenter.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Få indblik i hotelbranchens tal og tendenser
26-05-2023
-
Fokus på et sundt arbejdsmiljø med nyt tiltag
26-05-2023
PRESSEKLIP
-
Nordsjællandsk herregård skal omdannes til hotel
26-05-2023
-
20-årig skal stå i spidsen for helt ny type Sunset
26-05-2023
-
Kæde misser kæmpeaftale med saudiarabere
26-05-2023
-
Dansk hotelkoncern får kendt bestyrelsesmedlem
26-05-2023
-
HORESTA: Optimismen blomstrer på ny i hotel- og restaurationsbranchen
26-05-2023
-
Hotelgigant vil købe Comwells amerikanske partner
26-05-2023