De danske hoteller havde 34 procent flere overnatninger i sommermånederne juni, juli og august end i samme periode sidste år. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
”Det har været en god sommer for mange af de danske hoteller, særligt når vi tager i betragtning, at coronakrisen fortsat har haft indflydelse på turismen og besøg fra udlandet. Men vi ligger stadigvæk et stykke under niveauet fra 2019,” siger Jonas Kjær, som er cheføkonom i HORESTA.
Mens hotelbranchen havde 5,9 mio. overnatninger i 2019, faldt antallet til 3,4 mio. i 2020, og i år steg det så til 4,5 mio. overnatninger.
Hovedstadens hoteller er fortsat svækket
Hotellerne uden for hovedstaden havde en sommer tæt på niveauet fra før krisen. De københavnske hoteller lider dog stadig af manglen på udenlandske turister. Selv om de i denne sommer havde en fremgang sammenlignet med 2020, lå de 46 procent under 2019-niveau.
”Hotellernes absolutte højsæson har heldigvis været bedre end den forgangne, men det er afgørende, at vi får den udenlandske turisme tilbage på samme niveau som før krisen, så den positive udvikling gælder hele landet,” siger Jonas Kjær.
”Vi er dog mere end begejstrede for, at den samlede hotelbranche har haft en sommer med voksende efterspørgsel, og at den nu igen så småt begynder at blomstre efter en hård nedlukning. Nu er den helt store udfordring den massive mangel på arbejdskraft,” siger Jonas Kjær.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Wassim Hallal hædret som Kokkenes Kok 2024
04-11-2025
-
Travleste oktober nogensinde i Københavns Lufthavn
04-11-2025
-
Hotel Alsik forlader international kæde og går solo
04-11-2025
-
Forum i København forvandles: Hotel kan blive en del af planen
04-11-2025
-
Kendismægler afsløret i ulovlig hotelombygning i Valby
04-11-2025
-
Staten afsætter millioner til turismefremstød ved Femern
04-11-2025
-
MCH gør status: 25 år med ambitioner og resultater i Herning
04-11-2025
-
Svensk studie genstarter debat om differentieret moms
04-11-2025
-
Ny EU-sanktion rammer turismesamarbejde med Rusland
04-11-2025
-
Marie Bojsen modtager Årets Wiuff for sit arbejde med grisekød
04-11-2025