Hotel- og restauranterhvervet lider under massiv personalemangel, hvor mere end halvdelen af de københavnske overnatnings- og spisesteder har udfordringer med at skaffe nok personale. HORESTA er ikke enig med 3F, når de siger, at rekrutteringsudfordringerne blandt andet skyldes dårlige arbejdsforhold i branchen.
”Det er ikke et billede, jeg kan nikke genkendende til. Medarbejderne er vores helt afgørende råvare, hvis man kan kalde det det. Der er kun en måde at få en restaurant til at virke på og få et hotel til at levere den service, det skal. Det er ved at have medarbejdere, der er glade for at komme på arbejde, og stolte af at levere den service og det produkt, som vi sælger,” siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA, til TV2 Lorry.
På Krogs Fiskerestaurant i København har man været nødt til at holde lukket en ekstra dag om ugen på grund af manglende kokke. Ejeren Thomas Gaarde fortæller, at lønnen er blevet skruet op.
”Hvis vi justerer lønnen endnu mere, så er det muligt, vi laver underskud. Og hvis vi laver underskud, så har vi ikke nogen forretning,” siger han til TV 2 Lorry.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Nyborg Strand fordobler overskud og investerer massivt
08-05-2025
-
Brøndums Hotel i Skagen bliver premiumhotel
08-05-2025
-
Joe & The Juice er tilbage i plus
08-05-2025
-
Hotel Koldingfjord hædret som landets bedste venue for femte gang
08-05-2025
-
Greenpeace ændrer kampagne efter pres fra VisitDenmark
08-05-2025
-
Comwell sætter ny rekord og styrker resultatet i 2024
08-05-2025
-
Brancheprofil skal løfte Charlottehaven til næste niveau
08-05-2025
-
Portræt af en pioner: Peter Brinks forvandler hoteller og menneskeliv
08-05-2025