Hotel- og restauranterhvervet lider under massiv personalemangel, hvor mere end halvdelen af de københavnske overnatnings- og spisesteder har udfordringer med at skaffe nok personale. HORESTA er ikke enig med 3F, når de siger, at rekrutteringsudfordringerne blandt andet skyldes dårlige arbejdsforhold i branchen.
”Det er ikke et billede, jeg kan nikke genkendende til. Medarbejderne er vores helt afgørende råvare, hvis man kan kalde det det. Der er kun en måde at få en restaurant til at virke på og få et hotel til at levere den service, det skal. Det er ved at have medarbejdere, der er glade for at komme på arbejde, og stolte af at levere den service og det produkt, som vi sælger,” siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA, til TV2 Lorry.
På Krogs Fiskerestaurant i København har man været nødt til at holde lukket en ekstra dag om ugen på grund af manglende kokke. Ejeren Thomas Gaarde fortæller, at lønnen er blevet skruet op.
”Hvis vi justerer lønnen endnu mere, så er det muligt, vi laver underskud. Og hvis vi laver underskud, så har vi ikke nogen forretning,” siger han til TV 2 Lorry.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Pulje fra regeringen: 43 mio. kr. skal sætte skub i lokal turismeudvikling
16-09-2025
-
HORESTA ansætter Jeppe Møller-Herskind som ny direktør
16-09-2025
-
Rasmus Ankersen klar som oplægsholder på HORESTA Årsdag
16-09-2025
-
Amsterdam fordobler hotelmoms i kamp mod overturisme
16-09-2025
-
Fælles hovedkontor i Horsens skal styrke dansk hotelalliance
16-09-2025
-
Sølvmedaljer til dansk kok og tjener ved EuroSkills 2025
16-09-2025
-
Grand Hyatt løfter møde- og eventoplevelser med fokus på velvære og bæredygtighed
16-09-2025