Der indføres nu karantænekrav for rejsende fra Region Hovedstaden til Tyskland, og det kan svækket det hårdt ramte turismeerhverv herhjemme. Det er nemlig helt naturligt, at det det også påvirker de tyske rejsendes adfærd den anden vej, fortæller Annette Hyldebrandt, chef for turisme og oplevelsesøkonomi til TV Avisen.

Og markedet er af kæmpe betydning, fortæller HORESTA. Efter Norge frarådede rejser til Region Hovedstaden er tyskerne nemlig blevet byens vigtigste marked lige nu.

”Hotellerne i København står lige nu med et omsætningsfald på 80 pct. sammenlignet med sidste år, og de har brug for alle gæster, de kan få. Derfor er det kritisk, at der nu er udsigt til, at efterspørgslen, kan blive svækket yderligere,” fortæller Annette Hyldebrandt.

Belægningen på hotellerne i København er lige nu mellem 15 og 25 pct., og i august udgjorde tyskerne lidt mere end hver femte udenlandske hotelovernatning i byen.

”Da nordmændene indførte lignende restriktioner i august, så vi, hvordan konsekvenserne indtraf med det samme. Nordmændene stoppede også med at komme til Danmark. Tyskerne er endnu ikke gået lige så vidt som vores naboer mod nord gjorde, og vi kan håbe, at de tyske turister stadig søger mod Danmark i skuldersæsonen og den vigtige efterårsferie,” lyder det afsluttende fra Annette Hyldebrandt.

Log ind