I løbet af sommeren vil vi i HORESTA sætte fokus på de virksomheder, der stadig kæmper med konsekvenserne af krisen. Og hvor en omsætning på ’normalt niveau’ har lange udsigter. Vi samler historierne under hashtagget #CoronaKonsekvens og deler dem i alle HORESTAs kanaler. I er meget velkommen til at dele historierne. 

Hilding Hvid, ejer af Hotel Gjerrild Kro, underdriver ikke, når han fortæller, at 2020 vil stå tilbage i kroens historiebøger som ’et mærkeligt år’. Krisen ramte virksomheden på Djursland hårdt, og kroens selskaber forsvandt med et fra ordrebøgerne. Og kroejeren er ikke lutter optimistisk, når det kommer til igen at fylde forsamlingslokalet.

”Vi er hårdest ramt på selskaberne. Folk tør ikke. Alle familier har ældre medlemmer, som de ikke vil risikere at få smitte ved at indgå i en større forsamling. Det kommer til at række ind i efteråret, og samtidig skal vi være glade, hvis bare vi når 50 pct. belægning på værelserne i sommeren,” fortæller han.

Han tilføjer, at virksomheden normalt har mange svenske gæster, men de udebliver lige nu på grund af de gældende restriktioner med seksdagesreglen.

Hilding Hvid har ros til regeringen for nedlukningen, men i forhold til genåbningen udebliver de positive vendinger.

”Der har været forvirring om alt. Der har jeg saftsuseme ikke mange plusord. Der kan jeg kun give en dumpekarakter. Jeg har blandt andet skulle forklare en enke, hvorfor de kunne være 20 personer til en bisættelse af hendes mand, men at det kun var de 10, der kunne mødes efterfølgende på kroen på grund af det daværende forsamlingsforbud”, lyder det.

Det tog Hotel Gjerrild Kro fem år at komme sig oven på finanskrisen, og corona-pandemien har været i en helt anden skala. Derfor har Hilding Hvid nu besluttet at udleje en tredjedel af kroens værelser til den lokale efterskole for de kommende tre år.

Covid-19 skal ikke længere anmeldes som arbejdsskade

Sundhedsstyrelsen har ændret kategoriseringen af covid-19. Covid-19 bliver nu betragtet som en smitsom sygdom på linje med f.eks. influenza og ikke en alment farlig sygdom som tidligere. Dermed skal sygdommen ikke længere anmeldes som en arbejdsskade.

Log ind