Regeringen har høje ambitioner for den grønne omstilling i Danmark. I 2030 skal vi have nedbragt CO2-udledningen med 70 pct. Men hvordan får vi sikret en bæredygtig turismedagsorden, således at det bliver en fordel og ikke bliver en økonomisk byrde for det danske turisme- og oplevelseserhverv at bidrage til den grønne omstilling?
Det var omdrejningspunktet på mødet i Turismens Vækstrådsmødet mandag morgen.
På programmet var blandt andre lufthavnens adm. direktør Thomas Woldbye og Eva Berneke, adm. direktør i KMD og ansvarlig for klimapartnerskabet for IT, rådgivning og service, som HORESTA deltager aktivt i. Desuden gav departementschef Michael Dithmer, Erhvervsministeriet, indblik i arbejdet med den nye nationale strategi for bæredygtig turisme.
(Artiklen fortsætter efter billedet)

Fra HORESTA lød budskabet, at erhvervet har haft fokus på bæredygtighed længe, og på trods af vækst i erhvervet er CO2-udledningen per måltid nedbragt, mens CO2-udledningen på overnatninger rent faktisk er faldet.
”Bæredygtighed er allerede i dag et konkurrenceparameter for erhvervet, og vi har her en unik mulighed for, at Danmark kan differentiere sig fra andre markeder. Og det er nødvendigt, hvis vi vil have del i den bebudede globale vækst i turismen på 3,3 pct. om året frem mod 2030! Men det kræver, at vi arbejder sammen og opfinder nye måder at tænke ansvarlighed – og ikke mindst synliggøre det,” lyder det fra Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA.
HORESTA fik på mødet lejlighed til at præsentere HORESTAs arbejde med bæredygtighed, og hvordan organisationen planlægger at aktivere delene af den turismestrategi, der blev præsenteret i slutningen af 2019.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025