Hvilke planter må restauranter gøre brug af? Fødevarestyrelsen har lavet en liste af 13 godkendte planter, men HORESTA kalder listen for snæver.
Fødevarestyrelsen har frasorteret de øvrige planter, da de er såkaldt novel food (ikke spist i EU før 1997), eller fordi de vurderes som farlige.
HORESTA ser anderledes på sagen.
”Mange restauranter benytter øvrige planter til pynt og krydderi frem for en egentlig ingrediens, og det bør indgå i vurderingen af eventuelle risici. Desuden vurderer eksperter i vilde planter, at mange af planterne ikke er novel food, og langt flere planter bør være på den del af listen, som omhandler spiselige planter,” mener HORESTAs fødevarechef Tine Skriver.
HORESTA ønsker, at der afsættes yderligere midler til en risikovurdering af flere planter i et partnerskab med planteeksperter, myndighed og branchens gastronomer. Projektet skal også inddrage brugen af vilde, spiselige planter i andre europæiske lande.

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Hoteller går sammen i stort søgsmål mod Booking.com
12-08-2025
-
Aarhus-lysbyggeri ramt af omfattende Airbnb-svindel
12-08-2025
-
Nyborg vil regulere autocampere ved stranden
12-08-2025
-
Lene Beier vært ved HORESTAs årsdag 2025
12-08-2025
-
Airbnb bør ikke være hoteldrift i forklædning
12-08-2025
-
Sticks’n’Sushi udvider med Skotland på kortet
12-08-2025
-
Will Smith sætter spot på aarhusiansk hotelsuite
12-08-2025
-
EU godkender milliardopkøb af Just Eat
12-08-2025
-
HORESTA forventer stramning af regler for Airbnb
12-08-2025
-
Digitalt hotel i Middelfart får travl start
12-08-2025