Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

I panelet var Kamilla Seidler, tidligere kåret til Sydamerikas bedste kvindelige kok, Vivi Schou, kok og restauratør fra Restaurant Babette, Anita Klemensen, Michelin-kok, og Trine Hahnemann, indehaver af Hahnemanns Køkken.

Og det er ikke ligegyldigt med kokkens køn, mener Trine Hahnemann. Hun vurderer nemlig, at det i sidste ende giver bedre mad, når man har en diversitet i køkkenet, og derfor ønsker hun et øget fokus på at dyrke erhvervets talenter.

Vivi Schou supplerer, at det handler om at tage det bedste fra både mænd og kvinder og forene det potentiale i maden og i restauranterne. Hun så gerne, at man fik gjort mere ud af de gode historier og fortalte om mulighederne i branchen, hvor man kan indgå i stærke fællesskaber og arbejde med fantastiske råvarer.

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Log ind