Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

I panelet var Kamilla Seidler, tidligere kåret til Sydamerikas bedste kvindelige kok, Vivi Schou, kok og restauratør fra Restaurant Babette, Anita Klemensen, Michelin-kok, og Trine Hahnemann, indehaver af Hahnemanns Køkken.

Og det er ikke ligegyldigt med kokkens køn, mener Trine Hahnemann. Hun vurderer nemlig, at det i sidste ende giver bedre mad, når man har en diversitet i køkkenet, og derfor ønsker hun et øget fokus på at dyrke erhvervets talenter.

Vivi Schou supplerer, at det handler om at tage det bedste fra både mænd og kvinder og forene det potentiale i maden og i restauranterne. Hun så gerne, at man fik gjort mere ud af de gode historier og fortalte om mulighederne i branchen, hvor man kan indgå i stærke fællesskaber og arbejde med fantastiske råvarer.

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne