Hotel- og restauranterhvervet er nr. 2 på listen over erhverv med størst arbejdskraftmangel

Kokke er nr. 6 og tjenere nr. 10 på listen over jobtyper, som virksomhederne har størst udfordringer med at få besat.

Det viser en ny undersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

Undersøgelsen blev offentliggjort tirsdag, og den dokumenterer de generelle udfordringer med at skaffe arbejdskraft for erhvervslivet.

Hver fjerde danske virksomhed kan således ikke skaffe de medarbejdere, der er brug for. Undersøgelsen viser, at i begyndelsen af 2018 måtte erhvervslivet i 16.800 tilfælde opgive at finde den efterspurgte arbejdskraft. Hotel- og restauranterhvervet er nr. 2 på listen over erhverv med størst arbejdskraftmangel kun overgået af byggeriet.

En undersøgelse fra HORESTA viste for nylig, at omkring halvdelen af HORESTAs medlemmer har haft udfordringer med at besætte stillinger inden for det seneste år. Hotel-, restaurant- og turistvirksomhederne forventer endda, at problemet vokser sig endnu større over de kommende år.

"Det er en alvorlig situation, vores medlemmer står i. Derfor arbejder vi i øjeblikket tæt sammen med jobcentre, regioner og kommuner over alt i landet for at imødekomme arbejdskraftbehovet. Alle vores regionsbestyrelser kører projekter, der har til formål at skaffe mere kvalificeret arbejdskraft til branchen”, fortæller HORESTAs regionschef, Jesper Bengtson.

 

Vil du vide mere om, hvilken indsats der foregår i din region, er du velkommen til at kontakte Jesper Bengtson på E-mail: Bengtson@horesta.dk eller mobil: 22 11 86 56.

For yderligere information kontakt:

Det handler om at gøre sine gæster glade

”Legen med maden er en stor del af det at være kok. Hvis du ikke må lege med maden, og hvis du ikke må være kreativ, så udvikler du dig ikke”.
Sådan lyder det fra Christian Kleinert i en video, hvor han bliver brugt som frontfigur for at motivere andre unge til at søge ind på kokkeuddannelsen.

Sidste chance: Skal du med til Madens Folkemøde?

Til Madens Folkemøde kan du opleve spændende debatter om bæredygtig gastronomi, fremtidens kokke og uddannelse m.m. Du kan også komme med til en HORESTA-frokost, hvor medlemmer inviteres til lækkerier fra Letz Sushi.

Danskerne: ”Værtskabet på hotellet er vigtigere end prisen”

Feriesæsonen er i fuld gang, og igen i år vælger mange danskere at holde ferie inden for landets grænser. Det varme vejr har fyldt masser af sommergæster i bookingbøgerne på landets kroer og hoteller – men hvad er egentlig vigtigst for danskerne, når de tjekker ind på badehotellet, landevejskroen eller i city-suiten?

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne