Hotel- og restauranterhvervet er nr. 2 på listen over erhverv med størst arbejdskraftmangel

Kokke er nr. 6 og tjenere nr. 10 på listen over jobtyper, som virksomhederne har størst udfordringer med at få besat.

Det viser en ny undersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

Undersøgelsen blev offentliggjort tirsdag, og den dokumenterer de generelle udfordringer med at skaffe arbejdskraft for erhvervslivet.

Hver fjerde danske virksomhed kan således ikke skaffe de medarbejdere, der er brug for. Undersøgelsen viser, at i begyndelsen af 2018 måtte erhvervslivet i 16.800 tilfælde opgive at finde den efterspurgte arbejdskraft. Hotel- og restauranterhvervet er nr. 2 på listen over erhverv med størst arbejdskraftmangel kun overgået af byggeriet.

En undersøgelse fra HORESTA viste for nylig, at omkring halvdelen af HORESTAs medlemmer har haft udfordringer med at besætte stillinger inden for det seneste år. Hotel-, restaurant- og turistvirksomhederne forventer endda, at problemet vokser sig endnu større over de kommende år.

"Det er en alvorlig situation, vores medlemmer står i. Derfor arbejder vi i øjeblikket tæt sammen med jobcentre, regioner og kommuner over alt i landet for at imødekomme arbejdskraftbehovet. Alle vores regionsbestyrelser kører projekter, der har til formål at skaffe mere kvalificeret arbejdskraft til branchen”, fortæller HORESTAs regionschef, Jesper Bengtson.

 

Vil du vide mere om, hvilken indsats der foregår i din region, er du velkommen til at kontakte Jesper Bengtson på E-mail: Bengtson@horesta.dk eller mobil: 22 11 86 56.

For yderligere information kontakt:

Stor anerkendelse til kokkekoryfæ

Fonden Dansk Gastronomi uddeler årligt prisen "Kokkenes Kok" til en kok, som gennem langt virke i faget, har udmærket sig ved højt fagligt niveau, vedholdenhed og evig stræben efter det bedste.

Nordens bedste tjener er fra Danmark

De netop afholdte Nordiske Mesterskaber på Island for tjenere og kokke blev en succes for det danske team. Guld til Nicolai Martens i tjenerfaget, mens Kasper Corell Larsen tog bronze i konkurrencen Young Chefs 2019.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne