Hotel- og restauranterhvervet er nr. 2 på listen over erhverv med størst arbejdskraftmangel

Kokke er nr. 6 og tjenere nr. 10 på listen over jobtyper, som virksomhederne har størst udfordringer med at få besat.

Det viser en ny undersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

Undersøgelsen blev offentliggjort tirsdag, og den dokumenterer de generelle udfordringer med at skaffe arbejdskraft for erhvervslivet.

Hver fjerde danske virksomhed kan således ikke skaffe de medarbejdere, der er brug for. Undersøgelsen viser, at i begyndelsen af 2018 måtte erhvervslivet i 16.800 tilfælde opgive at finde den efterspurgte arbejdskraft. Hotel- og restauranterhvervet er nr. 2 på listen over erhverv med størst arbejdskraftmangel kun overgået af byggeriet.

En undersøgelse fra HORESTA viste for nylig, at omkring halvdelen af HORESTAs medlemmer har haft udfordringer med at besætte stillinger inden for det seneste år. Hotel-, restaurant- og turistvirksomhederne forventer endda, at problemet vokser sig endnu større over de kommende år.

"Det er en alvorlig situation, vores medlemmer står i. Derfor arbejder vi i øjeblikket tæt sammen med jobcentre, regioner og kommuner over alt i landet for at imødekomme arbejdskraftbehovet. Alle vores regionsbestyrelser kører projekter, der har til formål at skaffe mere kvalificeret arbejdskraft til branchen”, fortæller HORESTAs regionschef, Jesper Bengtson.

 

Vil du vide mere om, hvilken indsats der foregår i din region, er du velkommen til at kontakte Jesper Bengtson på E-mail: Bengtson@horesta.dk eller mobil: 22 11 86 56.

For yderligere information kontakt:

Semifinalisterne er fundet til Årets Kok 2020

Semifinalen til Årets Kok 2020 afvikles søndag den 10. november 2019 på Kold College i Odense. Her vil de ti dygtigste finde vej til finalen, som holdes under FoodExpo-messen i Herning den 22. marts.

Bornholmsk kokkekoryfæ lægger forklædet på hylden

Det er en institution i dansk gastronomi, der går på pension, når kokken Claus Seest Dam sidste gang trækker i kokkejakken ved udgangen af oktober. Efter et langt arbejdsliv med fokus på nærværende værtskab og glade gæster går han på pension efter 48 år i samme virksomhed, Bornholm Hotels.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne