Forbrugerne kan blive udsat for farer, hvis virksomhederne ikke kender og overholder grænseværdierne for brugen af tilsætningsstoffer. En ny kontrolkampagne af Fødevarestyrelsen vil gå virksomhederne efter i sømmene og tjekke, om de har styr på reglerne.
Fremstiller jeres restaurant eller virksomhed produkter til forbrugere, hvori der indgår E-numre (for eksempel farve, kemiske hævemidler eller konserveringsmidler), skal I vide, hvorvidt I overholder EU's grænseværdier og de danske særregler for tilsætningsstoffer.
”Fødevarestyrelsen vil se nærmere på, om virksomhederne doserer korrekt, og om deres risikoanalyse er tilstrækkelig. Derfor skal man som producent eller restaurant have styr på disse regler, så man kan dokumentere, at man ikke overskrider grænseværdierne, da maden ellers er til fare for fødevaresikkerheden", siger Tine Skriver, HORESTAs fødevarechef.
Tilsætningsstoffer godkendes i EU på baggrund af en risikovurdering. Risikovurderingen baseres på anvendelse i specifikke fødevarekategorier, og godkendelsen gives på visse betingelser for eksempel mængdebegrænsning.
Målgruppen for kontrolkampagnen er alle typer af detailvirksomheder, som anvender tilsætningsstoffer – for eksempel bagere, fiskehandlere, restauranter/kantiner/institutionskøkkener og slagtere. Kampagnen løber fra 15. januar til 30. april 2019.

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Nyborg Strand fordobler overskud og investerer massivt
08-05-2025
-
Brøndums Hotel i Skagen bliver premiumhotel
08-05-2025
-
Joe & The Juice er tilbage i plus
08-05-2025
-
Hotel Koldingfjord hædret som landets bedste venue for femte gang
08-05-2025
-
Greenpeace ændrer kampagne efter pres fra VisitDenmark
08-05-2025
-
Comwell sætter ny rekord og styrker resultatet i 2024
08-05-2025
-
Brancheprofil skal løfte Charlottehaven til næste niveau
08-05-2025
-
Portræt af en pioner: Peter Brinks forvandler hoteller og menneskeliv
08-05-2025