McDonald’s, Letz Sushi, Flammen og Sunset Boulevard er sammen om ny erhvervsuddannelse, der skal medvirke til at løfte serviceniveauet, samtidig med at det giver de unge gode muligheder for at videreuddanne sig.

Efter mange års indsats, er det lykkedes kædeforretningerne at få en erhvervsuddannelse, der har fokus på salg, service og oplevelser indenfor restaurationsområdet. Experience Host er navnet på den nye i flokken, som det danske uddannelsessystem kan tilbyde. Det er en 2-årig erhvervsuddannelse. Og alt hvad der bliver lært på skolebænkens 22 uger bliver afprøvet på jobbet.

Med Experience Host-uddannelsen får de unge adgang til akademiuddannelserne og efterfølgende er der mulighed for at påbegynde en HD.

Der er gode muligheder for at få både job, karriere og kompetencer med Experience Host-uddannelsen. McDonald’s, Letz Sushi, Flammen og Sunset Boulevard er gået sammen om dette uddannelsestilbud for at understøtte de unge talenter indenfor feltet og sikre kompetent arbejdskraft nu og i fremtiden. En kvalificering, der er til gavn for både medarbejder og arbejdsgiver.

”Der er masser af unge mennesker, der er interesserede i at arbejde inden for service og oplevelser. Men hidtil har det været vanskeligt at fastholde dem i erhvervet. Det er altafgørende at give de unge værktøjer med i bagagen, der kvalificerer dem til at komme videre. Experience Host er en enestående mulighed, hvor de kan arbejde, samtidig med de tager en uddannelse. Og de skal ikke på SU,” fortæller HORESTAs uddannelseschef Marianne Kragh.

Den nye uddannelse stiller ikke krav til de unges tidligere uddannelse. Om eleverne har færdiggjort gymnasiet, en handelsuddannelse eller lige er gået ud af 9.klasse, har ikke betydning for at få en karriere i service og oplevelser. Inden de starter på Experience Host, skal de blot i gennem et grundforløb på mellem 5 til 40 uger afhængigt af det trin på uddannelsesstien, de står på. Dette efterår starter de første på uddannelsens grundforløb, og til foråret begynder omkring 20 i NEXT’s klasseværelse i København, hvor fremtidens service-talenter bliver kørt i stilling. Der får de elevløn og værelse betalt af samarbejdsvirksomhederne – med sædvanlig refusion fra AUB.

”Med uddannelsessamarbejdet fastholder virksomhederne arbejdskraft, og motiverer unge til at blive og videreuddanne sig. Det vil imødekomme branchens rekrutteringsproblemer, og med mere kompetent personale vil det sikre de bedste gæsteoplevelser,” siger Marianne Kragh.

 

Er din virksomhed eller medarbejder interesseret i at fremtidssikre fagets kvalifikationer og kompetencer og høre mere om Experience Host, så kan I læse mere eller kontakte HORESTAs uddannelsechef.

Langt over 100 har taget kursus for oplæringsansvarlige

HORESTA og 3F har stor succes med et nyt kursus, som blandt andet skal sikre bedre lærepladser for elever. Over 100 har gennemført kurset det seneste halve år. En af dem er Jesper Ballisager, konferencekoordinator hos Severin

Log ind