Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Mens Norge i en årrække var berygtet som ferieland for sine dyre agurker og fadøl, så er Danmark ved at overtage rollen som Skandinaviens dyreste ferieland.

Det mærker man blandt andet hos hotelkæden Small Danish Hotels, der især består af mindre hoteller i provinsen, skriver Avisen Danmark.

I 2022 havde kæden et fremragende år, hvor der både var mange danskere, der tog på hotelferie inden for landets grænser, og udenlandske turister, der vendte tilbage efter corona. Sådan er det ikke i år.

”Vi har haft et svært år, fordi gæstemønstret har været meget anderledes”, siger Finn Kræfting, direktør hos Small Danish Hotels.

Han beskriver selv situationen som lidt af en "giftig cocktail", der har ramt hotelbranchen. En cocktail, der blandt andet består af stigende energipriser og inflation.

Ifølge interesseorganisation HORESTA er det især stærkt faldende kurser på svenske og norske kroner, der skræmmer de skandinaviske turister væk, og det er Finn Kræfting også overbevist om.

Læs hele historien på avisendanmark.dk (kræver login)

Kæmpehotel på vej til kriseramt by

Et hotel med 132 værelser skyder op i Holeby på Lolland, hvor udviklingen de sidste par år ellers er gået tilbage. Hotellet bliver nabo til Factory Lodge, som også rummer et science-center.

Konkursramt badehotel skal gennemrenoveres

Et 200 år gammelt badehotel har været lukket siden 2022, da forpagteren gik konkurs. Nu investerer ejeren i en gennemgribende renovering, og planen er atter at tage imod gæster i starten af 2025.

Log ind