Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) viser, at 37 pct. af alle jobopslag i hotel- og restaurantbranchen i Nordjylland enten ender helt uden en ny medarbejder til den ledige stilling, eller at virksomhederne må vælge en anden profil end den, de søgte. Det skriver Nordjyske.dk.

Tallene fra STAR viser også, at mere end to ud af tre hoteller og restauranter er nødt til at takke nej til at omsætte mere, fordi de ikke har personale nok til at løfte opgaverne. Det kender restaurant Vestvendt i Tranum alt til. Her fortæller den 34-årige indehaver, Jacob Devantier Severinsen, at virksomheden sagtens kunne sælge mere til turister og lokale i alle ugens dage, men at det pt. ikke er muligt, fordi han mangler mindst én kok og en ekstra hjælper i køkkenet.

“Jeg går selvfølgelig glip af penge, men mit mål er ikke at tjene styrtende på det her, men det vil da være fedt, hvis det kan løbe rundt året rundt, og jeg også kan få en lille løn selv”, siger Jacob Devantier Severinsen.

Læs hele historien på Nordjyske.dk – kræver login

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Log ind