Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Hotel- og restaurationsbranchen oplever massiv mangel på elever. En mangel, som kan udfordre Danmarks status som ”gastronomisk supermagt”.
Sådan lyder det fra HORESTA, som netop har offentliggjort en medlemsundersøgelse. Af undersøgelsen fremgår det, at over halvdelen af virksomhederne i hotel- og restaurationsbranchen gerne ville have flere elever - hvis de kunne, skriver Finans.dk.
Knap seks ud af ti virksomheder i undersøgelsen har elever ansat, og sammenlagt ville de kunne ansætte yderligere 276 elever i morgen - hvis det altså var muligt at rekruttere det ønskede antal.
Men det er det ganske enkelt ikke, og 82 pct. angiver i undersøgelsen ”rekrutteringsvanskeligheder” som den største årsag til manglen.
Èn af de virksomheder, som godt kunne tænke sig flere elever, er Hotel Koldingfjord.
”Lige nu har vi de elever, som vi skal have - men vi har måttet skrue ned. Det går op og ned, og vi har da også haft perioder med mangel på både tjener- og kokkeelever,” siger Peder J. Madsen, adm. direktør hos Koldingfjord, til Finans.dk.
Læs hele historien på Finans.dk (kræver login)
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Optimeet 2026 udvider med nye formater og spor
06-11-2025
-
Restaurantbranchen oplever vækst – men inflation dæmper effekten
06-11-2025
-
Core Hospitality runder 2.000 værelser med udvidelse i Esbjerg
06-11-2025
-
HORESTA inviterer til valgdebat om turisme og erhverv i København
06-11-2025
-
Airbnb-snyd fører til samråd: Minister varsler stramninger
06-11-2025
-
Fastfood løfter sig i kvalitet og tiltrækker flere gæster
06-11-2025
-
Digitale værktøjer vinder frem i restaurantbranchen
06-11-2025
-
Moxy Hotel åbner i Aarhus’ nye Sydhavnskvarter
06-11-2025
-
Henrik Specht takker af efter fire årtier i rejsebranchen
06-11-2025
-
Hæder til Danhostel Stevns for ekstraordinært værtskab
06-11-2025