Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

I Danmarks ældste by ligger feriecentret Ribe Byferie Resort. De burde være udfordret i en tid med bl.a. stigende priser og i en branche, der ifølge tallene mangler arbejdskraft. Men de har formået at styre udenom udfordringerne.

”Vi er i en tid, hvor det gælder om at passe på sine nuværende medarbejdere og samtidig sikre, at nye kommer til. Det betyder at vi må være kreative, ihærdige og ”tage tyren ved hornene”,” fortæller direktør Heidi Maimburg.

Hendes medarbejderstab er en broget flok af folk. Nogle med mange år i branchen og andre, der kommer fra helt andre brancher. Fælles for dem alle er, at de i Ribe Byferie har fundet det arbejdsliv, der får deres tilværelse med familie og fritid til at fungere. For feriecentret har det betydet en investering i efteruddannelse og team building, fokus på arbejdsmiljø og en stor grad af fleksibilitet. Men det er det hele værd, understreger Heidi Maimburg.

I Ribe Byferie resort prioriterer de også at have praktikanter. I feriecentret ved de nemlig godt, at der er rift om de unge. I skrivende stund er Nikita i praktik i feriecentret indenfor salg- og marketing. Han afslutter sin uddannelse som Markedsføringsøkonom til sommer og han havde ikke lige set sig selv indenfor turistfaget, men det kommer han måske til. -Jeg kender feriecentret, fordi jeg fik et afløserjob i receptionen. Da jeg så skulle finde en praktikplads, fik jeg tilbudt at være her. Det er en spændende branche, hvor jeg kan afprøve de ting, vi lærer på uddannelsen.

”Hvis man forbereder nogle gode konkrete opgaver til praktikanterne og får dem godt introduceret til virksomheden og de arbejdsområder, de skal beskæftige sig med, bliver det en win-win, forklarer direktøren for feriecentret. Også stedets rengøringsafdeling investerer i de unge. Grundig oplæring er én ting, men nu også en særlig velkomst til de unge. -Vi har nedsat en trivselsgruppe bestående af medarbejdere fra hver afdeling, og de sørger for at byde de unge velkommen og sikre, at de bliver en del af vores team,” forklarer Heidi Maimburg.

Log ind