Det er et stykke folkelig dansk kulturhistorie, som Ramesh Subedi de sidste år har været krumtap i, og som de danske udlændingemyndigheder nu vil rive ham ud af, skriver Politiken.

I dag er der klassisk dansk mad på menuen i Restaurant Klubben i Tove Ditlevsens Mindehave. De sidste fire år har 30-årige Ramesh Subedi fra Nepal stået i køkkenet og stegt svinehjerter, schnitzel med pommes sauté og sin personlige favorit: stegt flæsk med persillesovs. Men ikke længere.

Før jul fik han afslag på fortsat opholds- og arbejdstilladelse fra Styrelsen for International Rekruttering og Integration (Siri). Ramesh Subedi, hans højgravide hustru og deres lille søn skal inden 5. februar forlade Danmark.

Den 69-årige restauratør Daniella Dalsgård, der har drevet Restaurant Klubben i de historiske lokaler siden 1993, er både meget ked af det og rigtig vred. Hun mister sin betroede højre hånd, forklarer hun. Og hun kan ikke bare erstatte ham, fortæller hun med henvisning til den store arbejdskraftmangel i København.

Læs hele historien her.

Log ind