Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

3F beskylder to kendte restaurantkæder og en Michelin-restaurant for at foreslå en »udansk dumpingløn« og at igangsætte et »ræs mod bunden for de ansattes løn- og arbejdsvilkår«.

Det skyldes, at koncernen med Brdr. Price-restauranterne og Michelin-restauranten på Dragsholm Slot samt Damgaard-koncernen, der driver A Hereford Beefstouw-kæden, har varslet lockout for 3F-medlemmer fra 2. marts, hvis ikke man bliver enige om en ny overenskomst for virksomhederne.

Restaurantkæderne og Dragsholm Slot ønsker først og fremmest en lavere løn til ufaglærte tjenere.

Forslaget vil 3F dog på ingen måde imødekomme.

”Det er langt under, hvad vi på nogen måde overhovedet nogensinde kan imødekomme,” siger Peter Lykke Nielsen, forhandlingssekretær for 3F Privat Service, Hotel og Restauration.

Det er Katia Neumann Østergaard, der forhandler på vegne af restauranterne og desuden er talsmand for Brdr. Price og Dragsholm Slot. Hun er chokeret over 3Fs forhandlingsmetode.

”Jeg er dybt overrasket over, at vi åbenbart skal til at forhandle overenskomst i medierne i stedet for ved forhandlingsbordet. Jeg synes ærlig talt, det er useriøst og ret langt ude,” siger hun til Berlingske.

Læs hele historien

Jyder hentede flest medaljer til DM i Skills

Til årets DM i Skills dystede unge kokke, tjenere og receptionister for at vise deres evner. Her var det særligt de jyske elever, som tog medaljer med hjem fra Roskilde.

Stort navn med Michelin-stjerner i bagagen vender hjem

Andreas Ring Kjeldsholm Hansen har stået i spidsen for Fasangården og den to-stjernede restaurant
Vollmers i Malmø. Nu vender han tilbage til, hvor det hele startede, da han blev udlært fra Dragsholm
Slot Gourmet.

Log ind