Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Vi er trådt ind i 2023. Og den gamle tese om, at nye år byder på nye udfordringer, gør sig i den grad gældende i hotel- og restaurationsbranchen. Børsen har taget temperaturen på branchen og har talt med adm. direktør i HORESTA, Pia E. Voss.
“Kigger vi på tallene fra Danmarks Statistik, er det seks ud af ti hoteller, der mangler efterspørgsel fra gæster i januar i år. Sammenligner man det med januar måned fire år før coronakrisen, var det ca. hvert andet hotel, der manglede gæster. Så vi ser desværre allerede en gæstemangel, selvom januar aldrig har været den helt store måned i vores branche. Der kan nå at ske meget, men det er en reel frygt, at 2023 kan blive et år, hvor de stigende omkostninger og en faldende omsætning bliver en rigtig kedelig cocktail, som kan kaste branchen ud i endnu en krise,” og fortsætter:
”Hvis du samtidig kigger på København, så har vi haft en kæmpe kapacitetsudvidelse på antal værelser i udbud. Vi har fået 7500 flere værelser på fem år, fordi projekterne blev startet op før corona, og sådan nogle projekter kan ikke bare stoppes, når de først er i gang. Det betyder, at vi nu har flere værelser, der skal besættes.”
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025