Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

De årlige forhandlinger om landets pengekasse i form af finansloven for 2024 er sat i gang.

På fødevarefronten har nyheder været få i regeringens udspil, men på et område bliver der holdt ekstra øje de kommende måneder. På linje med de foregående år hives der nemlig en pulje - en reserve på 3,2 milliarder kroner – ud af budgettet til separate forhandlinger. Heraf er knap 280 millioner kroner hentet fra Fødevareministeriets forskningspulje, der i budgettet er halveret. Det skriver Fødevarewatch.dk.

Oversigten for budgettet i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri for de kommende år viser, at man i kategorien ”Fødevarer, husdyrforhold og forskning” ser omtrent en halvering af budgettet til ”forskning og udvikling indenfor fødevareområdet” i de kommende år sammenlignet med et budget i 2023 på 526,7 millioner kroner.

Samlet set vokser det budgettet i kategorien dog til 1,68 mia. kr. i 2024 fra 1,67 mia. kr. i år, hvilket skyldes, at der allokeres flere midler til budgetpunktet ”fødevarer og husdyrforhold”, der står til at stige fra 605,1 millioner kroner til 882,4 millioner kroner.

Læs hele historien på fødevarewatch.dk – kræver login  

Log ind