Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Regeringens beslutning om at nedsætte beløbsgrænsen til 375.000 kr. om året fortjener stor ros, men det er desværre ikke gjort med det. Positivlisten indeholder nemlig alt for mange benspænd for hotel-, restaurant- og turismebranchen. Det skriver HORESTAs adm. direktør, Pia E. Voss i Børsen.
HORESTA har et stort ønske om, at ordningen udvides, så også tjenere og restaurantchefer fremgår af positivlisten. Brancheforeningen ønsker desuden, at kravet om, at virksomheder skal have elever bliver fjernet, da det kolliderer med virkeligheden.
Problemet er, at der er mangel på kokke- og tjenerelever i Danmark. Så virksomhederne kan have et nok så stort et ønske om at tage elever, men de kan i mange tilfælde bare ikke rekruttere dem.
Efter coronakrisen steg efterspørgslen på arbejdskraft i branchen eksplosivt på meget kort tid. Desværre var arbejdsstyrken slet ikke gearet til væksten og konsekvensen var, at mange virksomheder gik glip af vigtig omsætning fordi de bl.a. måtte afvise ordrer.
Den fejl skal vi ikke gentage, når den aktuelle krise klinger af. Derfor haster det med at få fintunet arbejdsstyrken nu, så den er klar til et nyt opsving, skriver Pia E. Voss.
Læs hele historien i Børsen – kræver login
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Styrk din ESG-rapportering med ESG Monitor
05-12-2025
PRESSEKLIP
-
Vejle får nyt hotel med 87 værelser
05-12-2025
-
Udeblivelser koster københavnsk restaurant 150.000 kr.
05-12-2025
-
Danske Hoteller fejrer 35 år med fokus på lokal forankring
05-12-2025
-
Ny aftale med Forsvaret sikrer fremtiden for Aarhus Airport
05-12-2025
-
Nordsjællandsk grillkæde åbner nyt spisested
05-12-2025
-
Politikere drømmer om festivalplads og kæmpearena i København
05-12-2025
-
Ny formand skal styrke madkulturen i Danmark
05-12-2025
-
Delte meninger om autocampere i turismeerhvervet
05-12-2025