I juli måned steg antallet af ledige med 2800. Ifølge Danmarks Statistik er det tredje måned i træk med stigning i ledigheden. Samme måned steg antallet af ukrainske ledige kun med 200. Det er langt fra nok til at forklare hele stigningen i ledigheden, fortæller Ritzau.

”Vi forventer fortsat, at vi hen over efteråret og vinteren ser ind i en periode, hvor arbejdsløsheden vil stige yderligere. Ikke nødvendigvis dramatisk, men dog en stigning, som vil vise, at situationen på arbejdsmarkedet og i økonomien forandres betydeligt.” udtaler Sydbanks cheføkonom, Søren Kristensen.

Arbejdsløsheden er på 2,7 procent eller i alt 77.800 personer, og det er historisk set meget lavt. Det har blandt andet medført, at antallet af langtidsledige er på det laveste niveau, siden man begyndte at tælle langtidsledige i 2007.

En økonom og en ingeniør tager opvasken på Raadhuus Kafeen

I et lille siderum i køkkenet på Raadhuus Kafeen i Aarhus spuler Liudmyla Stoliar tallerkener, glas og bestik. For mindre end et år siden var den økonomiuddannede ukrainer marketingspecialist i Kharkiv. Som for millioner af ukrainere har krigen vendt op og ned på hendes tilværelse, og hun glæder sig nu over sin køkkentjans, hvor næste mål er at komme til at arbejde med maden, skriver Jyllands-Posten.

HORESTA Årsdag 2022: ”Efter travlt år banker usikkerheden på døren”

Efter to år med coronaudfordringer var der til HORESTA Årsdag en stemning af, at branchen omsider er sluppet ud af coronaens skygge. Men til gengæld melder der sig en usikkerhed omkring den økonomiske udvikling – og samtidig er der visse steder gevaldige udfordringer med at skaffe arbejdskraft, skriver Turisme.nu.

Log ind