Beløbsgrænsen er en afgørende forhindring for en virksomhed som servicegiganten ISS, der tilbyder alt fra rengøring til catering, skriver Børsen.

“Min vurdering er, at det kan gøre en stor forskel for os, hvis man fjerner beløbsgrænsen. Det er selvfølgelig svært at fremskrive udviklingen på arbejdsmarkedet pga. inflationen, men det ser ud til, at vi får en akut mangel på arbejdskraft. En del af løsningen er uden tvivl udenlandsk arbejdskraft, også fra lande uden for EU, og derfor vil det have stor effekt på vores forretning,” siger HR-direktør i ISS Danmark Christian Lauritzen.

Det sprængfarlige emne er endnu en gang blevet aktuelt, efter at 3F-formand Henning Overgaard i Børsen har foreslået at afskaffe beløbsgrænsen. Til gengæld skal virksomheder, som vil hyre medarbejdere uden for EU, have en overenskomst og tilbyde lønninger, som minimum er gennemsnitlige for den pågældende branche.

Læs hele historien her.

3F vil bytte store bededag med mere udenlandsk arbejdskraft

Formanden for landets største fagforening, 3F-formand Henning Overgaard, er klar til at bløde op på arbejdsgivernes adgang til at hente medarbejdere i lande uden for EU, hvis det kan få regeringens lovforslag om at afskaffe store bededag af bordet, skriver Finans.dk.

Log ind