Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Beløbsgrænsen er en afgørende forhindring for en virksomhed som servicegiganten ISS, der tilbyder alt fra rengøring til catering, skriver Børsen.

“Min vurdering er, at det kan gøre en stor forskel for os, hvis man fjerner beløbsgrænsen. Det er selvfølgelig svært at fremskrive udviklingen på arbejdsmarkedet pga. inflationen, men det ser ud til, at vi får en akut mangel på arbejdskraft. En del af løsningen er uden tvivl udenlandsk arbejdskraft, også fra lande uden for EU, og derfor vil det have stor effekt på vores forretning,” siger HR-direktør i ISS Danmark Christian Lauritzen.

Det sprængfarlige emne er endnu en gang blevet aktuelt, efter at 3F-formand Henning Overgaard i Børsen har foreslået at afskaffe beløbsgrænsen. Til gengæld skal virksomheder, som vil hyre medarbejdere uden for EU, have en overenskomst og tilbyde lønninger, som minimum er gennemsnitlige for den pågældende branche.

Læs hele historien her.

Jyder hentede flest medaljer til DM i Skills

Til årets DM i Skills dystede unge kokke, tjenere og receptionister for at vise deres evner. Her var det særligt de jyske elever, som tog medaljer med hjem fra Roskilde.

Kursus i elevoverenskomsten

Kl. 09.00 - 15.00

HORESTA inviterer til kursus i elevoverenskomsten indgået mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F.

Overenskomstkursus

Kurset er et endagskursus kl. 9:00 - 16:00.

HORESTA inviterer til overenskomstkursus i HORESTAs hovedoverenskomst med 3F. Her gennemgår vi overenskomstens regler med særlig fokus på de ændringer, der er gennemført ved overenskomstfornyelsen i 2023.

Log ind