Godt nok er mange restauranter i øjeblikket ramt af stigende energipriser, men de sukker også efter kokke-elever og tjener-elever, og fx. har de nordjyske sygehuse også problemer med at få nok ernæringsassistenter og elever, skriver Nordjyske.dk.

34-årige Heine Sørensen fik torsdag i sidste uge sit svendebrev som kok på EUC Nord i Hjørring,  og han er mandag tiltrådt som souschef på restaurant Abstrakt i Hirtshals, som også har været hans elevplads. Uddannelsen har i den grad ændret hans liv fra at han tidligere var havnet i et hashmisbrug og en periode på kontanthjælp. Vendepunktet var en virksomhedspraktik på Abstrakt.

”Jeg har altid været vild med at lave mad sammen med min mor og havde forskellige jobs som køkkenmedhjælper. Men min chef på Abstrakt, Simon (Simon Emil Schiøtt Christensen red.), troede virkelig på mig og fik mig overtalt til at tage uddannelsen, og det har jeg bare været vild med siden,” fortæller Heine Jørgensen, der i 2021 vandt de nordjyske mesterskaber for kokkeelever, sammen med en anden elev på Abstrakt, Lukas Grøntved.  De fik efterfølgende en flot fjerdeplads ved DM og NM.

Læs hele historien her.

HORESTA om kontant afregning: ”Giv os frihed til at sige ’nej tak’”

For mange hoteller og restauranter er det omkostningstungt og ressourcekrævende at modtage samt håndtere kontanter. Derfor har HORESTA i fællesskab med flere end 150 af branchens virksomheder i dag indrykket en annonce i Børsen med budskabet om, at det skal være frit for virksomhederne at afvise kontanter i alle døgnets timer, hvis den enkelte forretning ønsker det.

Pincho Nation klar med nye restauranter i 2023

Pincho Nation har i november åbnet to nye restauranter i Danmark. Begge steder er man kommet godt fra start takket være en stor lokal opbakning og interesse. Blandt andet havde 2.700 i Aalborg og 1.900 i Randers skrevet sig op på prebooking-lister, hvor de kunne få adgang til at booke bord en uge før åbning.

Log ind