Prisen på fødevarer fortsætter med at falde på de globale råvarebørser. Det viser nye opgørelser, som FN’s fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort. FAO udarbejder hver måned et globalt fødevareprisindeks, som afspejler prisudviklingen for de 95 mest handlede landbrugsvarer på verdens råvarebørser, skriver Finans.dk.

Indekset faldt i september med yderligere 1,1 pct. og er dermed faldet seks måneder i træk. Alt i alt er fødevarepriserne nu faldet med i gennemsnit 15 pct. siden april. Bag den seneste måneds fald ligger modsatrettede tendenser: Et meget stort prisfald på vegetabilske olier trækker nedad, mens moderate prisstigninger på korn trækker opad.

FAO’s samlede fødevareprisindeks faldt markant i juli, mens der har været tale om mindre fald i august og september. Trods den seneste tids fald er priserne i en historisk kontekst stadig høje.

Læs hele historien her.

Se også

Medlemsanalyse: Branchen hæver priserne for at dække udgifterne

Penge til at betale de voksende regninger skal findes et sted, og selvom virksomhederne i branchen har investeret i omkostningsbesparende energiløsninger, ændret menuerne samt reduceret åbningstiden, så er det stadig 78 pct., der har set sig nødsagede til at hæve priserne. Det viser en ny medlemsanalyse fra HORESTA.

Dato for Madmødet 2023 er fastlagt

Præcis som Madmødet 2022 vil der blive afholdt events og aktiviteter med fokus på mødet mellem mennesker og mad, lokale fødevarer og gastronomioplevelser i verdensklasse.

Log ind