Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Efter et par meget svære år for danske hoteller konkluderer Deloitte i en ny analyse, at både danske og udenlandske gæster atter har genfundet appetitten på hoteldyner og roomservice.

Analysen, der dækker 2021, viser, at hotellernes samlede omsætning fra 2020 til 2021 steg fra 8,2 til 15 mia. kroner – en stigning på hele 81,8 procent. Samtidig blev antallet af konkurser blandt hotellerne halveret – fra 29 konkurser i 2020 til 15 i 2021, skriver Kursuslex.

Ifølge Claus Jorch Andersen, som er brancheleder for hotel- og restaurationsbranchen i Deloitte, vidner det om en branche, der for alvor er på vej tilbage i topform.

”Hotellerne er kommet stærkt tilbage efter de massive indtjeningstab, de stod tilbage med i 2020. Det er meget positive tendenser, vi ser for branchen, og det bliver derfor spændende at se, hvordan inflation og tårnhøje energi- og fødevarepriser kommer til at påvirke branchen,” siger Claus Jorch Andersen.

Ser man på antallet af hoteller med overskud, er der også god grund til optimisme, selvom hotellerne ikke er tilbage på samme niveau som før pandemien. Analysen viser, at andelen af hoteller med overskud i gennemsnit er steget fra 45 procent i 2020 til 55,5 procent i 2021 – en stigning på lidt over 10,5 procentpoint.

Læs hele historien her

Branchen er bedre end sit rygte

Mens hotel- restaurations- og turistbranchen har ry for at være et hårdt sted at arbejde, giver en ny undersøgelse et andet billede. Medarbejdertilfredsheden er stor.

Log ind